Zomerzon bij wintercross

ASSEN – Tijdens de afsluitende wedstrijd van de Kickbike Cross-competitie in Drenthe was het alles behalve winters. Een sterk team van tien steppers trotseerde het compleet onverharde parcours in de volle zon. Het regende opnieuw prijzen voor Stepteam High Level – Van der Laan in de vierde wedstrijd van het winterstepseizoen.

Er was een bijzondere waardering voor de Rijswijkse Niels van Ekeren (14) die als cadet een ongelofelijke prestatie neerzette door zijn startachterstand op de senioren dames volledig in te lopen en zelfs te veranderen naar een ruime voorsprong. Hij kwam dan vanzelfsprekend als winnaar in zijn categorie over de finish.

assen1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook huidig Nederlands kampioene op de crossdiscipline Maxime Reijne wist haar titel eer aan te doen door ook in de laatste wedstrijd als eerste over de meet te komen. Dit maakt voor haar een winst van vier uit vier en daarmee schreef de Woudenbergse tevens de competitiewinst op haar naam.

Als debutant binnen de juniorencategorie liet Justiaan Lamberink zien dat hij geen tegenstand duld. Hij wist met drie gewonnen wedstrijden zijn competitieoverwinning te verzilveren. Hij kwam niet enkel als eerste junior over de lijn, maar mocht bij de heren senioren een 9e plaats aan zijn palmares toe te voegen.

Margo van Ekeren mocht bij de dames senioren een bronzen medaille in ontvangst nemen. Deze prijs kreeg zij bovenop haar gouden plak voor haar prestaties binnen haar eigen categorie: de dames masters. Met de aanvulling van de 2e plaats van Rosanne Reijne leek de wedstrijd wat weg te hebben van een clubkampioenschap van het Woudenbergse team.

De 11-jarige Jamie-Lynn van Dijk toonde zich sterk in de strijd om de cup. Dankzij haar winst in Assen nam zij een voorsprong van twee punten op haar concurrentes. Het steptalent zal zich, net als de rest van het team, nu gaan opmaken voor het aankomende wegseizoen dat al in april start met de Afsluitdijk Steptijdrit: de voorjaarsklassieker binnen de stepsport.

assen 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Comments are closed.