Zes keer Goud Voor Stepteam High Level Bij Het Nederlands Kampioenschap Steppen

Het Overijsselse Kamperzeedijk was zaterdag het toneel van het Nederlands Kampioenschap steppen. Met 14 man was Stepteam High Level-Versekip.nl uiteraard ook van de partij en met de 9 mediale plekken van 3 weken gelden waren de verwachtingen hoog. Totaal niet onterecht want High Level sloot de dag af met maar liefst 6 Nederlandse titels.

Het traditionele parcours NK steppen bestond wederom dit jaar weer uit een ronde van 5 KM door de pieperpolder rondom Kamperzeedijk.
Bij de pupillen behaalde High Level twee Nationale titels. Bij de dames was dat Evita Koeman die een uitstekend seizoen heeft gereden. En bij de heren wist Daan Fokke eindelijk zijn titel te behalen. Zijn team maatjes Max Busser en Marijn Van Kampen werden respect vriendelijk 2e en 3e.

Bij de dames cadetten wordt het volledige seizoen gedomineerd door High Level. Na 5 rondes rondom de pieperpolder was het beeld niet anders. Jamie-Lynn van Dijk wist 1ste te worden en mag zich met opnieuw Nederlands kampioen noemen. Voor Danique van der Mik uit Veenendaal is dit haar laatste jaar bij de cadetten en wist ondanks de sterke concurrentie een prachtige en overtuigende 2e plek te behalen. Ook voor Delia den Outer was het een spannende race ze deed dit jaar voor het eerst mee aan het NK maar Werd ondanks netjes 3e.
Voor Daniël Moesbergen is dit zijn eerst jaar bij de junioren, en hij heeft duidelijk laten blijken dat hij ook nu nog steeds de titel kan pakken. Hij behaalde dan ook de 1ste prijs.

De dames startten gezamenlijk in het seniorenveld. En hielde het de volledige wedstrijd er spannend. High Level had twee ijzer sterke vrouwen bij zich. De verwachting waren dan ook erg hoog. Na 10 rondes en ongeveer een uur en 50 minuten rijden werden de eerste dames afgevlagd. Met een titel voor Rosanne Reijne. Moest Maxime Reijne Helaas genoegen nemen met een 4e plek.

De herenwedstrijd begon op een hoog tempo en dat bleef zo Met gedurende de wedstrijd pech voor Daan de Jonge bij wie zijn step schuurde frame behaalde hij toch een 3e plek. Machiel Steenbergen van stepteam Zwolle werd Nederlands kampioen. Mario Reijne Kon dit jaar helaas niet mee doen door een val in één training van High Level maar zijn herstel volloopt voorspoedig.

Met een uiteindelijke opbrengst van zes titels uit de twaalf categorieën mag High Level terugkijken op een succesvol NK. Over drie weken hebben de steppers de laatste wedstrijd van van dit jaar. Dan verzamelen alle steppers zich in Twente voor het NK cross.