Zes keer goud bij NK sprint

De nieuwe U-track van de Universiteit Twente in Enschede was op 27 mei het strijdtoneel van het Nederlands kampioenschap sprint. In dit kampioenschap draaide het maar om één ding: de felbegeerde sprinttitels. High Level – Versekip.nl stond dit keer met 16 man aan de startlijn.

Bij de dames junioren was er een hevige strijd tussen onze twee dames junioren. Daar waar Danique van der Mik op de 200 meter nog sneller was dan Delia den Outer, herpakte Delia zich bijzonder goed tijdens de andere twee afstanden en ging zij er vandoor met de Nederlandse titel.

Trainer en coach Mario Reijne startte niet erg sterk op de 200 meter, maar vocht zicht bij de 400- en 800 meter bijzonder goed terug met tijden van 46,10 en 1.33,22. Hij eindigde als eerste veteraan en als derde in het overall klassement. Robert Dam verraste iedereen door het brons te pakken bij de veteranen. Daniël Moesbergen verlengde zijn titel bij de junioren met nog een jaar.

De talenten in de jeugdcategorieën lieten zich van hun beste kant zien. In tegenstelling tot de afstanden van de volwassenen, sprintte de jeugd in 3 sprints van respectievelijk 200 meter en 2 keer 400 meter. Het heren pupillen podium kleurde volledig geel. Jelani Lazic greep het brons. Gijs van Maanen reed zijn eerste wedstrijd en werd knap tweede. Finn Bos ging er met goud van door en pakte daarmee zijn eerste Nederlandse titel.

De 15-jarige Jamie-Lynn van Dijk uit Woudenberg kwam bij de dames cadetten opnieuw als snelste uit de bus en verlengde hiermee haar Nederlandse titel. De ervaren sprinter Johan Klooster van stepteam Selles Kamperzeedijk was onze High Level mannen Daan Fokke en Max Busser te snel af. Zij werden respectievelijk tweede en derde bij de heren cadetten.