Zelfs blind steppen over Utrechtse Heuvelrug

Stepteam High Level-Verse Kip organiseerde 1 oktober voor de 8e keer weer de jaarlijkse Utrechtse Heuvelrug Steptourtocht. Ongeveer 55 steppers uit het hele land konden hierbij in groepsverband sportief genieten van de herfst in de mooie omgeving van Woudenberg.

Zowel de 35 km route voor beginners en recreanten als de 65 km route voor de ervaren steppers startte en eindigde bij Mad-Venture aan de Nieuwstraat in Scherpenzeel. Robert Dam van Mad-Venture bedankte alle behulpzame vrijwilligers en gaf vanaf zijn bus het startsein. Na koffie en koek en voorzien van appels en bananen werden onder leiding van voorsteppers nieuwe routes door de bossen van landgoed den Treek-Henschoten gestept.

Bijzonder was de deelname van een blinde stepster uit Dordrecht. Op een door Martin Bonder uit Groningen gebouwde tandemstep liet zij duidelijk zien dat steppen een sport voor iedereen is. Ook waren er zowel zeer jonge als wat oudere deelnemers.

Halverwege was er als pauzeplaats een soeppost bij parkeerplaats de Franse Put waar van zelfgemaakte tomaten- en kippensoep genoten kon worden. Ook aan vegetariërs was gedacht. Bij het eindpunt kreeg iedereen een broodje van Dobben kroket.

Stepteam High Level-Verse Kip hoopt dat mensen na deze tourtocht de smaak van het steppen te pakken hebben gekregen en eens mee komen doen met een training of lid worden.