Wintertoertocht in Brabant 14 januari 2018.

Zondagochtend zijn Katja, Yvonne en ik, afgereisd naar Waalwijk. Daar startte de 3e wintertoertocht van het seizoen. Georganiseerd door stepteam Brabant. Eenmaal in Waalwijk was de verrassing groot toen ook Hanneke daar bleek te zijn! Er was ook een bekende, met de oude teamkleding van high level aan, Rick Bent. Na een fotosessie met de groep gingen we op pad. We hebben het enorm getroffen met het weer! Volop zon! In januari betekent het dan ook vaak vrieskou, maar die was aangenaam tijdens het steppen. Eerst de dijk over waar de wind best pittig was.

Een aantal van ons kreeg het daardoor even moeilijk en we raakten na zo’n 15 km achterop. Gelukkig was daar fietser/bezemwagen John om af en toe een duwtje in de rug te geven aan degene die het nodig had. Al snel kregen we gezelschap van de brabantse Gijs die ons net voor en na de pauze heeft vergezeld. Hij vertelde over het mooie leven in het brabantse land, over de mooie tochten die het stepteam daar maakt en over de brabantse gezelligheid. Na de pauze gingen we door het bos en door de hei.

Op sommige plekken was het slalommen om de  vele wandelaars die ook op het mooie weer afkwamen. Na zo’n 30 km heeft Gijs ons als extra meegenomen op een wandelpad. Na een klein stukje omhoog steppen was er een prachtig uitzicht op een grote zandvlakte met hier en daar wat bomen. Even genieten en daarna weer na beneden om de tocht te hervatten. Na zo’n 40 km steppen zijn we in de kantine van de sporthal beland voor een gezellig napraten met de groep. En Gijs had gelijk, wat een brabantse gezelligheid! Voor sommigen van ons, op naar de 230 km monstertocht (c;