Weer goede resultaten voor High Level

Op het parcours van het wieler- en skeelercentrum de Nedereindse Berg in Nieuwegein werd afgelopen zaterdag gestreden in de vierde wedstrijd van de nationale Kickbike Cup competitie. Er werden ronden gereden op de 2,2 kilometer lange baan met een pittige klim van achttien meter hoog, dat voor de pupillen 8,8 km, voor de cadetten 17,6 km en voor de overige categorieën 50,6 km inhield. Stepteam High Level – Versekip .nl stond met 16 rijders aan de start.

Op de baan waar in 2011 het EK en in 2014 het NK steppen werd verreden, klonk het startschot om 15:15 uur. Als eerste gingen de heren senioren, junioren, masters en veteranen van start. Dertig seconden later vertrokken alle dames en daarna de jeugd. Bij de dames pupillen was Evita Koeman de snelste, bij de heren pupillen was het al snel duidelijk dat Daan Fokke zou gaan winnen. Debutant Finn Bos werd tweede en Marijn van Kampen legde beslag op de derde plaats. Kris Engelaar kwam als vierde binnen en debutant Max Busser als vijfde, na pech te hebben gehad met een lekke band.

Bij de dames cadetten werd de wedstrijd als vanouds overheerst door Jamie-Lynn van Dijk. Danique van der Mik kon teamgenoot Delia den Outer nog net achter zich laten en kwam als tweede over de finish.

Daniel Moesbergen stept dit seizoen voor het eerst bij de heren junioren en moest dus de volledige afstand afleggen. Hij eindigde op de eerste plaats.

Margo van Ekeren was weer zeer sterk in de master categorie bij de dames en won overtuigend, Robert Dam werd in die categorie tweede bij de heren. Bij de mannen veteranen was het Mario Reijne die als eerste over de finish kwam.

Bij de dames senioren was het regerend wereldkampioen Rosanne Reijne die het kaas niet van haar brood liet eten. In de laatste bocht had zij nog 10 meter achterstand op de sterke Fiona Olthof uit Twente, maar zij wist het toch in de eindsprint te winnen. Maxime Reijne finishte als derde.

In de koningsklasse bij de heren was het Daan de Jonge die het in de eindsprint won van Niklas Rother (Twente) en Adriaan Ringoir (Rotterdam).

De volgende wedstrijd in de competitie, het NK sprint is a.s. zaterdag in Heerde.

Daarna gaan vier steppers van het Woudenbergse stepteam zich opmaken voor het Wereldkampioenschap in Australië. Meer daarover in De Woudenberger op 28 juni 2016.