Vijf gouden plakken op NK steppen voor High Level

Het Overijsselse Kamperzeedijk was zaterdag het toneel van het NK steppen. Met 19 steppers aan de start was High Level-Versekip.nl goed vertegenwoordigd. De hoge verwachtingen zijn waargemaakt, want High Level ging huiswaarts met vijf titels.

High Level staat in de stepwereld bekend om haar sterkte jeugdrijders. Bij de pupillen werden dan ook twee titels behaald. Mali van Maanen en Finn Bos gingen er vandoor met de overwinningen. Zilveren plakken in deze categorie werden geïnd door Yael den Outer en Pepijn Broekhuizen. Gijs van Maanen verdiende brons, net als Daan Fokke bij de heren cadetten.

Bij de dameswedstrijd werd hard gestart, waardoor er vlak na de start een kopgroep van vier vrouwen overbleef, waaronder Rosanne en Maxime Reijne. In de zesde ronde demarreerde de Rotterdamse Wenda Zuiddam. Zij kon de eerste positie vasthouden tot aan het eindstreep. Rosanne verloor hiermee haar titel, wel zij stelde met haar sterke eindsprint de tweede plek veilig. Maxime werd vierde. Delia den Outer en Danique van der Mik hebben zich erg ontwikkeld tijdens hun eerste jaar als junior en behaalden naast hun respectievelijk gouden en zilveren plak, ook mooie posities in het dames overall klassement. Dat belooft veel goeds voor volgend jaar!

Ook bij de heren is sterk gereden. Machiel Steenbergen is dit jaar niet te kloppen, desondanks kon Mario Reijne 8 ronden met hem meerijden. Hij werd tweede overall en behaalde de titel bij de veteranen. Daniël Moesbergen moest wat eerder in de wedstrijd lossen en sloot zich aan bij de achtervolgende groep. Drie ronden voor het einde sloeg hij een gaatje en stelde hiermee de derde plek overall veilig. Ook haalde hij de titel bij de junioren. Volgend seizoen stroomt Daniël door naar de senioren, dit ziet er veelbelovend uit.

Met de laatste wedstrijd achter de rug werd ook het eindklassement van de Kickbike-Cup bekendgemaakt. High Level heeft uitstekend seizoen gereden en ging met vele medailles naar huis. Ook is het teamklassement gewonnen door de heren jeugd, heren- en dames teams.

Zaterdag 30 september organiseert High Level een toertocht door de Utrechtse Heuvelrug. Nog nooit gestept? Ook dan kan je je aanmelden via stepteamhighlevel.nl