Vijf gouden medailles op NK steppen voor Team Versekip.nl

Het Overijsselse Kamperzeedijk was zaterdag het toneel van het NK steppen. De wedstrijd had een extra feestelijk tintje, want organisator Stepteam Selles Kamperzeedijk vierde haar 40-jarig bestaan. Met een knipoog naar vroeger was er na de race voor de NK titels een steprace op 12,5 inch wielen over één ronde.

De jongste deelnemer was de Woudenbergse pupil Jelco Breunesse.

Met 17 steppers aan de start was Team Versekip.nl goed vertegenwoordigd. De hoge verwachtingen zijn waargemaakt, het Woudenbergse team ging huiswaarts met vijf titels. Het parcours bestond uit een ronde van ca. 5 km door de Pieperpolder. Ondanks een pittige tegenwind op de dijk, maar met een waterig zonnetje en een graad of 20 waren de weersomstandigheden prima. De pupillen reden twee ronden en de cadetten drie ronden. Vanaf de junioren werden er tien ronden gereden.

 

Team Versekip.nl staat in de stepwereld bekend om haar sterkte jeugdrijders. Bij de pupillen werden dan ook twee titels behaald. Wereldkampioenen Mali van Maanen en Pepijn Broekhuizen maakten hun favorietenrol waar en gingen er vandoor met de overwinningen. Zilveren plakken in deze categorie werden geïnd door Yael den Outer en Maarten Koelewijn. Gijs van Maanen won na een spannende strijd knap de bronzen medaille. Wereldkampioene Evita Koeman werd eerste bij de dames cadetten, bij de heren cadetten eindigden na een lange eindsprint Daan Fokke en Max Busser respectievelijk op de tweede en derde plaats.

De wedstrijd bij de dames junioren was een spannende strijd tussen Danique van der Mik en Delia den Outer. Bij het ingaan van de laatste ronde had Danique nog een flinke voorsprong, maar door een hongerklop kon Delia haar met een laatste krachtsinspanning nog inhalen en de Nederlandse titel grijpen.

 

Wegens blessures stonden er bij de dames en heren in de seniorencategorie geen steppers van het Woudenbergse team aan de start. De titels zijn gewonnen door Adriaan Ringoir (team Rotterdam) en Hermien Koers van het jubilerende Stepteam Selles Kamperzeedijk. Bij de dames masters ging Margo van Ekeren na een steady race er met het goud vandoor. In het grote deelnemersveld bij de heren veteranen won Hans Lamberink heel knap het brons.

Dit NK was de laatste wedstrijd dit seizoen in de nationale Kickbike Cup. Binnenkort worden de winnaars feestelijk gehuldigd.

Zaterdag 29 september organiseert Team Versekip.nl de Utrechtse Heuvelrug Steptocht, een echte aanrader! Aanmelden kan via www.stepteamhighlevel.nl.