Vierde winter Elfstedentocht kruisje voor Hans Lamberink

 

Met een gevoelstemperatuur van -2 graden Celsius is op 4 februari 2018 in Friesland de Winterfiets Elfstedentocht voor fietsers en steppers verreden. Tijdens deze vierde editie was stepper Hans Lamberink van het Woudenbergse Stepteam High Level – Versekip.nl weer van de partij.

Na de start om 06:00 uur vanuit de legendarische Elfstedenhal in Leeuwarden werd met de 205 km lange route het traditionele schaatsparcours zo dicht mogelijk gevolgd. Daarbij werd ook het beroemde bruggetje bij Bartlehiem aangedaan en was er natuurlijk op verschillende plaatsen ‘Koek en Zopie’, en na afloop het 11-Steden kruisje. Wie deze uitdaging toch een beetje té heftig vond, kon kiezen voor de verkorte 7-Steden variant van 90 km met de start in Sneek.

Woudenberger Hans Lamberink ging wederom voor de vierde keer voor de lange route.

Tot aan Sloten, na een lichte hagelbui over zich heen te hebben gehad, bleef een groep van 10 steppers bij elkaar, maar daarna besloot Lamberink vanwege het tempo alleen verder te gaan. In Stavoren begon de wind stevig aan te trekken, mede daardoor was het een zeer zware tocht met een gevoelstemperatuur van -2 graden. Eenmaal Dokkum voorbij draaide de wind waardoor het een stuk aangenamer werd. Om 21:33 uur finishte Hans Lamberink in Leeuwarden waar hij warm onthaald werd door de organisatie Friesland Beweegt. Met een heel voldaan gevoel, maar wel helemaal leeg, kijkt Lamberink ondanks de zware tocht die uiteindelijk 215 km was, nu al weer uit naar de tocht der tochten in 2019.