Vier keer zilver voor High level

WOUDENBERG – Terwijl in Nederland de nodige bezoekjes werden gebracht aan moeders en schoonmoeders vond in het West-Franse Saint-Brévin-les-Pins het eerste Eurocupweekend plaats. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn dit seizoen de Europese titelwedstrijden verdeeld over de vier afzonderlijke internationale Eurocups. Naast de reguliere wedstrijden werd afgelopen weekend gestreden om de titel Europees Kampioen lange afstand.

Vanuit Nederland maakten een drietal High Level steppers deel uit van de afgevaardigde delegatie. Maxime Reijne, Martijn Tiemens en Stephan Bouman hadden de eer om hierbij in de seniorencategorie uit te komen voor Nederland. Tijdens de 400 meter lange sprintwedstrijd op de winderige boulevard kwam Maxime Reijne na een sterke kwalificatie in de finale-heat uit tegen de Duitse Liska Lanvers. Helaas was de sterke start van Reijne niet opgewassen tegen het geoefende sprintvermogen van haar Duitse concurrent.

4 x zilver
Het toeval wilde dat Martijn Tiemens en Stephan Bouman na zich gekwalificeerd te hebben in de halve finale tegen elkaar kwamen te staan. Daar zij op de sprint eenzelfde snelheid rijden, kwam het resultaat af te hangen van de start van beiden. Na enkele meters was het voor de teamgenoten duidelijk dat deze zege voor Bouman was weggelegd. Deze moest het in de finale afleggen tegen de regerend Europees Kampioen sprint uit Denemarken en behaalde hiermee een zilveren medaille. Tiemens moest het in de B-finale afleggen tegen de Tsjechische Marek Kadlec en werd uiteindelijk vierde.
De volgende ochtend stond in het teken van de beruchte marathon die eveneens deels over de boulevard van Bretagne liep. In het sterke herenveld waren Tiemens en Bouman in staat om zich bij de snelle kopgroep te voegen. Het parcours dat bestond uit zowel enkele beklimmingen en afdalingen als de finishstrook langs de winderige boulevard, zorgde voor een kopgroep waarin voor elk specialisme een gedeelte was weggelegd. Het bleek voor de Nederlanders dan ook een zware klus om weg te rijden van hun achtervolgers. Na 38 slopende kilometers wist Tiemens in een beklimming een ontsnapping te vormen waarin hij bijgestaan werd door Marek Kadlec en de Duitse Niklas Rother. De achttienjarige Scherpenzeler wist het ditmaal in de eindsprint te winnen van Kadlec en werd tweede achter Rother. Bouman finishte als zesde.
De wedstrijd van de dames werd vooral geleid door Maxime Reijne die grotendeels het kopwerk voor haar rekening nam. Helaas bleek Liska Lanvers ook in deze wedstrijd in de eindsprint te sterk voor Reijne die nog herstellende was van een knieblessure na een pijnlijke val in een trainingssessie. Hiermee was de vierde zilveren medaille voor de Nederlandse equipe een feit.
Het volgende Eurocupweekend vindt plaats in Twente op 29 en 30 juni. Hier zal worden gestreden om de Europese sprinttitel.

Pin It

Comments are closed.