Vier keer NK stepgoud voor High Level

De skeelerbaan in het Overijsselse Heerde waar een jaar geleden Hermien Koers het 24 uurrecord voor dames vestigde, was op 25 juni het strijdtoneel van het Nederlands kampioenschap sprint. In dit kampioenschap draaide het maar om één ding: de felbegeerde sprinttitels. High Level – Versekip.nl stond dit keer met 12 man aan de startlijn.

Binnen het Woudenbergse team waren de ogen wederom gericht op Rosanne Reijne, die sinds 2011 het kampioenschap ieder jaar weer op haar naam weet te schrijven. In 2014 werd ze wereldkampioen sprint, maar door de opkomende jeugd én sprintspecialiste en oud Europees- en Wereldkampioen Hermien Koers was de concurrentie groot. De 24-jarige Reijne was zaterdag favoriet maar niet zeker van de winst. Na twee individuele sprints over 200 en 400 meter lag de Woudenbergse 0,45 sec. voor op junior Fiona Olthof uit Twente. In de allesbeslissende 800 meter was het Reijne die met de snelste tijd van 1.33,81 de titel mee naar huis mocht nemen. Maxime Reijne kon Hermien Koers (stepteam Selles Kamperzeedijk) voor het eerst verslaan op een sprintwedstrijd en werd derde.

Super sprinter Daan de Jonge van High Level hield de druk voor titelverdediger Machiel Steenbergen uit Zwolle er flink op en werd met een minimaal verschil tweede.Veteraan Mario Reijne, de trainer/coach van het succesvolle Woudenbergse team werd in zijn categorie Nederlands kampioen.

De talenten in de jeugdcategorieën lieten zich van hun beste kant zien. In tegenstelling tot de afstanden van de volwassenen, sprintte de jeugd in 3 sprints van respectievelijk 200 meter en 2 keer 400 meter. De 14-jarige Jamie-Lynn van Dijk uit Woudenberg wist net als haar grote voorbeeld Rosanne Reijne als snelste uit de bus te komen. Voor High Level stepster Delia den Outer was dit haar eerste Nederlands kampioenschap en zij werd met scherpe tijden knap tweede bij de dames cadetten. Ook voor de jongens waren er prijzen.

Bij de pupillen werd Daan Fokke Nederlands kampioen. De met sprongen sneller wordende Kris Engelaar werd netjes tweede. Max Busser mocht voor de eerste keer het podium beklimmen en haalde vol trots zijn bronzen medaille op. Ook Marijn van Kampen deed het goed, maar werd net vierde.

Tussen de junioren heren was het spannend. Daniel Moesbergen werd derde voor de uit Ede afkomstige Jens van Grootheest die vierde werd.
De steppers zijn zich nu aan het opmaken voor het WK Australië wat van 8 t/m 10 juli gaat plaatsvinden.