Vier keer goud op NK sprint

Op zaterdag 2 juni vond in het Gelderse Ede op de baan van de Edese skeelervereniging het NK Sprint plaats. Er werd gestreden om de nationale sprinttitels binnen de stepsport. Team Versekip.nl stond aan de start met maar liefst 19 rijders. De afwezigheid van de uittredende hoogzwangere kampioene Rosanne Reijne beloofde in ieder geval een nieuwe dames senioren titel op te leveren. Waar de jeugd hun sprints afwerkte in respectievelijk 200 m en twee keer 400 m, deden de volwassenen dat in 200, 400 en 800 m.

De talenten in de jeugdcategorieën lieten zich van hun beste kant zien. Het podium bij de heren pupillen kleurde volledig geel. Jelco Breunesse greep het brons. Maarten Koelewijn reed zijn eerste NK en werd knap tweede. Pepijn Broekhuizen ging er met het goud vandoor en pakte daarmee zijn eerste Nederlandse titel. Bij de dames pupillen ging de strijd om het goud tussen de twee Woudenbergse toptalenten Mali van Maanen en Yael den Outer. Het was Mali die er vandoor ging met de Nederlandse titel. De ervaren sprinter Johan Klooster (IJsselmuiden) was onze Team Versekip.nl mannen Daan Fokke en Max Busser te snel af.

Zij werden respectievelijk tweede en derde bij de heren cadetten. Bij de dames cadetten moest Evita Koeman de strijd om de eerste plaats aangaan met Ellen Fischer (Twente), die ze nipt verloor. Bij de dames junioren won Delia den Outer met overmacht van Danique van der Mik en Nynke Engels (Twente) die er een spannende strijd van maakten en tweede en derde werden. Delia heeft hiermee haar titel voor een jaar verlengd. Bij de mannen waren de ogen vooral gericht op Daan de Jonge. Hij sprintte de afgelopen jaren meerdere keren naar het zilver en eindigde steevast een plek achter Machiel Steenbergen die dit jaar schitterde door afwezigheid. De kaper op de kust zou dit jaar Adriaan Ringoir kunnen zijn.

Op de kortste afstand was het Daan die met grof vermogen zijn eerste positie in het klassement veilig stelde. Met een grove halve sec. voorsprong zag hij de 400 m met vertrouwen tegemoet, maar op de 400 m wist Adriaan 0,74 sec. voorsprong te pakken op Daan. Daan legde de lat hoog op de 800 m met een tijd van 1:25,991 en leek daarmee verzekerd van de titel. Het antwoord van Adriaan was mogelijk nog spectaculairder door met een tijd van 1:23,564 een nieuw Nederlands record te zetten. De 2,4 seconden verschil waren net voldoende voor de kampioenstrui voor Adriaan. Mario Reijne verlengde voor de vierde keer op rij zijn titel bij de veteranen.