Welkom bij de Utrechtse Heuvel Tourtocht.

Op zaterdag 24 september organiseert Stepteam High Level uit Woudenberg wederom een sportieve steptocht met vernieuwde routes, over de Utrechtse Heuvelrug over de afstanden van 32 en 60 kilometer.
Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze fraaie steproute.
Van de beginnende stepper en de recreatieve sporter tot aan de kilometer vretende stepper. Iedereen die een goede conditie heeft kan meedoen! In geval van pech is een bezemwagen aanwezig, samen uit samen thuis.

Onderweg hebben we een pauze met een lunch, o.a. soep voor je klaar staan en na afloop van de tocht word je nog getrakteerd op een consumptie met een broodje Kwekkeboom Oven kroket / vegetarische kroket.

Dus wacht niet langer en geef je op voor de mooiste vernieuwde steptocht over de Utrechtse Heuvelrug.

START- EN FINISHLOCATIE
TOP Grebbelinie
Nieuwstraat 76
3925 EH Scherpenzeel.

KEUZE UIT TWEE VERNIEUWDE STEPROUTES    

32 kilometer

Door het rijke natuurgebied van de omgeving van Woudenberg – Scherpenzeel – Veenendaal – Elst – Overberg laat deze ongeveer 32 km lange vernieuwde tourtocht je kennis maken met enkele heuvels die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. Je stept langs de mooiste gebieden van de Utrechtse Heuvelrug. Je komt schitterende heidevelden tegen en je stept lang bijzondere kastelen die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. Na ongeveer 15 kilometer is er een pauze post waar je een lunch aantreft bestaande uit verse kippensoep of vegasoep.

Het wordt aangeraden om enige sportieve ervaring te hebben voor deelname aan deze tocht.

De herfst is begonnen dus het bos is kleurrijker dan ooit. Laat je inspireren door het mooie landschap en step mee.

60 kilometer
De lange afstand gaat ook door het rijke natuurgebied van de omgeving van Woudenberg – Veenendaal – Rhenen – Elst – Amerongen – Leersum – Maarn en laat je kennis maken met enkele van de vele beklimmingen die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. We steppen over de stuwwal, door heideterreinen, langs de uiterwaarden en langs landgoederen.
Na ongeveer 30 kilometer is er een pauze post. Hierna gaat de tocht verder over de prachtige heuvels en door schitterende bossen. We rijden over de mooiste paden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

Voor deze tocht moet je wel enige step ervaring hebben.

Er zal, voor beide afstanden, in groepsverband gestept worden met een voor- en achter-rijder. De voor-rijder heeft de navigatie voor de route. De tochten zullen waarschijnlijk worden opgedeeld in een geoefende en een recreatieve groep. Dit is wel afhankelijk van het aantal inschrijvingen per tocht. Houd hier vooraf rekening mee en probeer alvast in te schatten in welke groep je wilt rijden.

 

INSCHRIJVEN

Schijf je in door een mail te sturen: info@stepteamhighlevel.nl.  Geef in de mail de namen van de personen die komen steppen, de te steppen afstand (32 of 60 km) en of je vegatariër bent.

Uiterlijk donderdag 22 september aanmelden dit ivm de boodschappen.

De kosten voor deelname is 5 euro per persoon. Betalen contact bij de inschrijftafel. Bij aankomst op de locatie staat een koffie of thee klaar met wat lekkers bij de bakker vandaan. Tijdens de tocht is een pauze ingepland met lunch ( kippe of vega soep met brood e.d.). Na de steptocht sluiten we af met een broodje kweekboom oven kroket.

DEELNAME
Steptocht van 10 jaar en ouder
5 euro voor elke leeftijd

Iedereen neemt deel op eigen risico. Het dragen van een helm is voor alle deelnemers verplicht. Deelnemers moeten over een geldige WA-verzekering beschikken. De organisatie van de Utrechtse Heuvelrug Steptocht kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel opgelopen voor, tijdens of na de tocht.

ALGEMENE INFORMATIE
Meldtafel open: 9:00 u. – 10:00 u.
Start steptochten: 10:15-10:30 u.

We zijn terug op de locatie ongeveer om 13:30 uur voor de 32 km steppers en voor de 60 km steppers om ongeveer 14:30-15:00 uur.