Uitstekende stepprestaties in de kop van Noord-Holland

Tijdens het jaarlijkse dorpsfeest op zaterdag 17 juni organiseerde de Stichting Dorpsfeest Westerland in samenwerking met de Nederlandse Autoped Federatie een mooie steprace. De nationale toppers uit de stepsport gingen niet alleen voor de winst, er lagen ook medailles klaar voor de snelste jeugd, dames en heren. Stepteam High Level – Versekip.nl stond bij deze vierde Kickbike Cup wedstrijd aan de start met 11 steppers.

Om 14:15 werd het startschot gegeven voor de heren, 30 sec. later voor de dames. Beide categorieën moesten een uur en een ronde steppen. Na de start van de dames gingen de cadetten en de pupillen er vandoor, zij moesten respectievelijk 45 en 30 min. en een ronde steppen. Het 1400 mtr lange parcours lag er prima bij en door het ideale weer werd er in alle categorieën hard gereden. Bij de heren pupillen was het Finn Bos die de wedstrijd naar zijn hand zette en met overmacht won van zijn twee teamgenoten Jelco Breunesse en Gijs van Maanen. Voor Jelco was het de eerste medaille (zilver) in zijn nog korte stepcarrière.

De heren cadetten hielden lang de spanning erin. Daan Fokke moest het uiteindelijk toch afleggen tegen Johan Klooster van stepteam Selles-Kamperzeedijk. Max Busser werd netjes derde.

Eerste jaar junior Danique van der Mik werd eerste in haar categorie, gevolgd door Delia den Outer, zij werd knap tweede. Danique mocht na deze wedstrijd ook de derde podiumplaats beklimmen bij de dames overall categorie.

De strijd bij de heren senioren was lang spannend omdat Daniel Moesbergen met Nederlands kampioen Machiel Steenbergen (stepteam Zwolle) wegdemarreerde uit de kopgroep van vijf steppers. In die kopgroep deed Mario Reijne op dat moment het afstoppende werk voor zijn teamgenoot, en met succes. Daniel werd eerste in zijn categorie en tweede in het overall klassement. Mario won het in de sprint van de achtervolgers. Hij werd eerste in de veteranen categorie, maar ook derde overall.

Bij de dames senioren ging de strijd tussen Hermien Koers (stepteam Selles Kamperzeedijk) en Rosanne Reijne. Zij werkten lang samen, maar 500 meter voor de finish was het de Highlevelaar die op het stukje vlas plat wegdemarreerde en overtuigend de eerste plaats pakte.

In de categorie heren veteranen is Hans Lamberink in het achterveld geëindigd doordat hij in de tweede ronde lek reed.

De eerstvolgende wedstrijd in de competitie is op de Nedereindse Berg in Nieuwegein. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door stepteam High Level op 1 juli 2017.