Tweede 11-Steden kruisje voor High Level stepper Hans Lamberink

,

Voor de tweede keer in de geschiedenis is afgelopen zondag de Winterfiets Elfstedentocht voor wintervaste fietsers en steppers verreden.Door de winterse omstandigheden en lage temperatuur was het een barre tocht.

Na de start vanuit de nu al legendarische Elfstedenhal werd met de 200 km lange route het traditionele schaatsparcours zo dicht mogelijk gevolgd. Daarbij werd ook het beroemde bruggetje bij Bartlehiem aangedaan en was er natuurlijk op verschillende plaatsen ‘Koek en Zopie’ en na afloop het 11-Steden kruisje.medaille

Wie deze uitdaging toch een beetje té heftig vond, kon kiezen voor de verkorte 7-Steden variant van 90 km met de start in Sneek. Woudenberger Hans Lamberink ging voor de 200 km.

Vanuit Leeuwarden ging de route via Sneek langs IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward. Lamberink stepte tot Bolsward niet alleen, hij had gezelschap van een metgezel, en vanaf Workum heeft hij in een groep gestept. Eenmaal aangekomen in Stavoren werd het alsmaar kouder, mede door de natte sneeuw en de tegenwind in Harlingen werd de tocht helaas stilgelegd in verband met de vele uitvallers door onderkoeling.

De steppers werden vanaf daar per bus naar het eindstation in Leeuwarden vervoerd, maar Lamberink heeft daar geen gebruik van gemaakt en is op de step verder naar Leeuwarden gegaan om daar zijn 11-Steden kruisje in ontvangst te kunnen nemen. Ondanks de kou heeft Hans met veel plezier gereden en hoopt hij in 2017 de volledige 200 km te kunnen volbrengen.