Twaalf medailles voor Stepteam High Level in Heerde

De negende Kickbike Cup van het seizoen werd zaterdag verreden in het Gelderse Heerde. Het pittige criterium ging door de buitenwijken van het Gelderse dorp, omdat er op de nabij gelegen skeelerbaan een geslaagd 24-uurs dames steprecord werd gereden door Hermien Koers uit IJsselmuiden. Na 24 uur stond haar teller op 432,82 kilometer.

IMG_8520 (Large)Het 1940 meter lange parcours lag er prima bij en door het ideale weer werd er hard gereden in alle categorieën.

Bij de heren pupillen maakte Daan Fokke het Johan Klooster van Stepteam Kamperzeedijk lang moeilijk, maar uiteindelijk moest hij het onderspit delven en werd tweede.

Marijn van Kampen werd na een goede wedstrijd derde. Emma Koenen reed een degelijke race en werd eerste bij de dames pupillen. Jamie-Lynn van Dijk werd op overtuigende wijze eerste bij de dames cadetten gevolgd door Danique van der Mik. De heren cadetten wedstrijd werd gewonnen door Daniel Moesbergen, Jens van Grootheest werd derde achter Patrick Olthof (Twente).

De strijd bij de dames senioren, die van het begin af aan hard werd gemaakt door de High Level-Versekip.nl rijders Rosanne Reijne, haar zusje Maxime, Fiona Olthof (Twente) en Marit van der Weerd (Kamperzeedijk) bleef spannend tot het einde. Rosanne won in de sprint ruim van Maxime die met een banddikte voorsprong tweede werd voor Olthof.

De heren senioren die als eerste van start gingen reden van meet af aan hard weg, waardoor er binnen twee ronden een kopgroep van vijf rijders ontstond. Deze bestond uit vier rijders van High Level en de Nederlands kampioen sprint, Machiel Steenbergen uit Zwolle. Na een spervuur aan demarrages was het Daan de Jonge die als eerste weg kon blijven. De Jonge werd gevolgd door Stephan Bouman die tien minuten later uit de achtervolgende groep wegreed. Nadat er diverse pogingen waren gedaan om Steenbergen eraf te rijden, werd deze toch derde in de sprint die hij won van Jasper Stringa. Zij eindigden ruim achter winnaar De Jonge en de op de tweede stek geëindigde Bouman.

Bij de heren veteranen werd coach Mario Reijne eerste nadat hij de hele wedstrijd bij de achtervolgende groep had gereden en met een ruime voorsprong de wedstrijd winnend afsloot.

De een-na-laatste wedstrijd in de competitie is op zaterdag 22 augustus op de Nedereindse Berg in Nieuwegein.

Pin It

Comments are closed.