Tourtocht verslag van 18 juni

,
Soesterberg startbaan

18 juni hebben we met ongeveer 10 mensen uit diverse plaatsen en van diverse stepclubs een mooie tourtocht gereden. We verzamelden bij het Woudenbergse sportcentrum de camp. De route liep via Maarn/Austerlitz richting Zeist op weg naar Soesterberg. En dan sta je ineens op de landingsbaan van vliegbasis Soesterberg. Hoe mooi is dat! Zo mooi wijds. Later kreeg ik een melding van google dat ik op een luchthaven was geweest. Huh? Welke dan?  Na een stop/fotomoment langs het naastgelegen museum waar we mooie vliegtuigen gespot hebben en waar de zweefvliegers omhoog werden getrokken. Daarna lekker steppen over de Soesterduinen.

We kwamen bij de pauzeplek. Martin kwam met zijn prachtige nostalgische Suzuki pickup  met krentenbollen, fruit, drop heerlijke eierkoeken en veel vocht. Het was namelijk best zonnig en warm, maar ondanks dat hield iedereen het goed vol. Er waren goede gesprekken en het tempo was voor iedereen goed te doen.

Na de stop kwam een stuk op de route wat ik de geasfalteerde mtb paden noem. Kronkelig met wat hoogte verschil en smalle paadjes. Maar met asfalt en zonder boomwortels, alsof de rode loper was uitgelegd. En dat is eerlijke gezegd ook wel eens lekker als je de mtb paden van de Utrechtse heuvelrug gewend bent.

Toen richting Amersfoort. Daar was ik als niet berggeit even bang dat we flink omhoog moesten, maar de hoogten werden mooi ontweken. Of het heeft me dit keer weinig moeite gekost, want we zijn wel afgedaald bij laan 1914. Bijna thuis, dacht ik… Ja maar dan wel via de Treek het rondje afgemaakt.

Terug bij de camp stond Martin opnieuw met zijn mooie Suzuki klaar, met de overgebleven hapjes en drankjes. De geleende jerrycans bleken niet helemaal waterdicht. Er stond een laagje water in de auto. Geen nood, want Martin trekt er dan gewoon een stop uit in de bodem en al het water liep zo weg.

Eenmaal thuis stond de kilometerteller op de step boven de vijftig, maar helaas Strava dacht er anders over. 49,6 km. Voor nu vond ik het mooi geweest. Heerlijk met de beentjes omhoog in de tuin, terugkijkend naar een leuke mooie ontspannen tourtocht.