Stepteam Highlevel Sportvereniging van het jaar 2018

Tijdens een zeer warme derde editie van Woudenberg Sportief werd Stepteam High Level gekozen tot sportvereniging van het jaar, een echt kippenvel moment voor deze kleine, enthousiaste vereniging. Volleybalteam Heren 1 ontving de titel sportprestatie van het jaar.

MONDIAAL Om in aanmerkingen te komen voor de titel Sportvereniging van het jaar heeft de organisatie van Woudenberg Sportief de verenigingen opgeroepen om te motiveren waarom zij deze titel verdienen. Er hebben zes verenigingen gehoor gegeven aan de oproep. De organisatie heeft gekozen voor het Steapteam High Level, omdat deze kleine enthousiaste vereniging jaar in jaar uit op mondiaal niveau presteert en zowel een professionele als een recreatieve tak heeft. Longa werd tweede en de Volleybalvereniging Woudenberg derde.

Voor de verkiezing van de Sportprestatie van het jaar zijn er 350 publieksstemmen binnen gekomen. De Heren 1 van de Volleybalvereniging Woudenberg hebben de eerste prijs gewonnen. Dit team is voor de derde keer op rij gepromoveerd met eigen mensen en een eigen trainer. Zij komen volgend jaar uit in de eerste divisie. De tweede prijs in deze categorie was voor schoonspringster Yvonne van de Meer. Zij kwam samen met haar trainer, die speciaal uit Rotterdam was gekomen. Zij wilde hem in het zonnetje zetten, omdat zij zonder hem niet zover gekomen zou zijn. Derde prijswinnaar Jeffrey Bakkenes kon niet live aanwezig zijn, omdat hij meedeed aan de 6-landen wedstrijd in Italie, waar hij ook derde is geworden. Lottes Longa Babes wonnen de Zeskamp.

PETJE AF Wethouder Pieter de Kruif reikte de prijzen uit. Hij roemde de organisatie van Woudenberg Sportief en alle deelnemers. Door deze activiteit wordt onder andere de diversiteit van het sportaanbod van Woudenberg volgens de wethouder goed zichtbaar. ,,Petje af voor allen die er aan hebben meegewerkt” complimenteerde hij.

GEZELLIG DRUK Het sportaanbod werd kenbaar gemaakt tijdens de sportmarkt. Ondanks de warmte was het gezellig druk en genoten de bezoekers van de leuke clinics van de 17 deelnemende sportverenigingen. Tanja van Dolder, voorzitter Longa: ,,Het is voor ons heel belangrijk. Wij hebben geen wedstrijden om te laten zien hoe leuk turnen is. Hoe wij van elke les iedere week weer een fantastisch evenement maken. Dat kan wel op Woudenberg Sportief.”

Dat golfen leuk is voor de jeugd, ontdekten ook zeker zeven kinderen bij de clinic van Golfpark Soestduinen. Bij boksschool Team Keller is zelfs vraag voor een sportactiviteit die nog niet geboden wordt. Basisschoolkinderen genoten van de enthousiaste weerbaarheidstraining. Bodyflash was nieuw dit jaar. Patricia Valkenburg gaf met haar leerlingen ondanks het warme weer een enthousiaste presentatie. De tennisvereniging had een nieuwtje. ,,Het contract voor de bouw van de padelbanen is getekend en de bouw is deze week gestart. De banen zullen medio september gereed zijn.