Stepteam High Level triomfeert in Woudenbergse Eurocup

Zaterdag 6 en zondag 7 juni werd in Woudenberg en Biddinghuizen het eerste weekend van de Europese stepcompetitie, de Eurocup, georganiseerd. Voor Stepteam High Level – Versekip.nl, organisator van het evenement, was het natuurlijk erg belangrijk om voor eigen publiek te laten zien wat de steppers in hun mars hebben en die missie bleek ruimschoots te slagen.

Op zaterdag werden in Woudenberg twee onderdelen verreden voor de wedstrijdsteppers, die uit heel Europa waren gekomen om in Nederland deel te nemen. Het weekend begon met een criteriumwedstrijd, een relatief korte wedstrijd, en aan het eind van de middag stond er ook nog een estafette op het programma. In het criterium behaalde High Level liefst zes gouden medailles, van de twaalf die in totaal te verdelen waren. Emma Koenen uit Woudenberg won haar eerste Europese wedstrijd bij de dames pupillen voor haar teamgenoot Yael den Outer, Jamie-Lynn van Dijk wist eveneens voor eigen publiek de concurrentie te kloppen bij de dames cadetten, terwijl Niels van Ekeren nog maar eens zijn talent liet zien door het criterium bij de heren cadetten te winnen.

Voorpagina EC

Ook bij de volwassenen werd er uitstekend gepresteerd door Mario Reijne, die eerste werd bij de heren veteranen, Margo van Ekeren, die hetzelfde kunstje flikte bij de dames masters en als klap op de vuurpijl Rosanne Reijne, die in een bloedstollende eindsprint de snelste bleek van de kopgroep bij de dames senioren.
Na het criterium stonden wedstrijden voor de Woudenbergse schooljeugd op het programma, het Woudenberg Kampioenschap stepestafette. Na stepclinics te hebben gekregen konden alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 zich opgeven om de eer van hun school te verdedigen. In groep 5 en groep 6 waren de estafetteteams van de Willem van Oranje – Rehobothschool oppermachtig. Ook in groep 7 waren de leerlingen van deze school de sterksten. Bij de oudste kinderen, uit groep 8, trok De Wartburg aan het kortste eind. Net als vorig jaar ging de Willem van Oranje – Rehobothschool met de enorme wisselbeker naar huis, die dus nog een jaar de aula van de school zal vullen.

3284356_

Hierna kwamen ook de wedstrijdsteppers aan de beurt voor hun estafette. In beide jeugdcategorieën ging High Level er met het goud vandoor, terwijl de dames en heren senioren beiden tweede werden, de dames achter Stepteam Selles uit Kamperzeedijk en de heren achter Ultima K.Lap Team uit Tsjechië.

Zondag verplaatste het hele peloton naar FlevOnice te Biddinghuizen, waar de langeafstandswedstrijd verreden werd. Voor de volwassenen betekende dit een afstand van 54 kilometer, de langste wedstrijd die in jaren verreden werd in Nederland. Net als bij het criterium wisten de Woudenbergers zes van de twaalf gouden medailles te winnen. Koen van Ekeren was de beste van de heren pupillen en zijn oudere broer Niels van Ekeren won na het criterium ook de lange wedstrijd bij de heren cadetten. Mario Reijne en Margo van Ekeren bleken ook op zondag oppermachtig bij respectievelijk de heren veteranen en de dames masters.

De hoogtepunten van het weekend waren echter de wedstrijden bij de dames en heren senioren, de belangrijkste categorieën in de stepsport. Bij de dames won Maxime Reijne, na een werkelijk ongelofelijke solo van vijfenveertig kilometer, de wedstrijd. Naast het feit dat dit waarschijnlijk de langste solo-overwinning was uit de stepgeschiedenis was de gemiddelde snelheid, die constant rond de 28 km/u lag ondanks de straffe wind die de steppers te verduren kregen, bijzonder indrukwekkend. In de sprint om de tweede plaats maakte haar zus Rosanne het High Level-feest compleet door het zilver weg te graaien voor de neus van Hermien Koers uit IJsselmuiden.

 

Bij de heren senioren onstond er een fascinerend tactisch gevecht tussen de Tsjechische topfavorieten, de Duitsers, enkele outsiders en de mannen van High Level. Mario Reijne en Jasper Stringa offerden zich op voor de kopmannen van het team en dunden het peloton uit tot twaalf kanshebbers. In de sprint kon Daan de Jonge het vervolgens afmaken voor Tomas Pelc en Michal Kulka uit Tsjechië.3284353_

Stepteam High Level kan terugkijken op een uitstekend weekend en nu de pijlen richten op het restant van de Nederlandse competitie, die over twee weken in Venray vervolgt wordt.

De foto’s zijn gemaakt door Gerwout Lamberink.

Pin It

Comments are closed.