Stepteam High Level ploegt door de modder

De tweede wintercompetitie in de stepsport is van start gegaan. Deze competitie, waarin vier wedstrijden worden georganiseerd, staat in het teken van de stepcross. Inmiddels zijn twee van de vier races verreden en kan Stepteam High Level de balans gaan opmaken.

Op 23 november was het Achterhoek Wielerspektakel in Varsseveld het toneel voor de openingswedstrijd van de competitie. Op dit parcours dat grotendeels gras als ondergrond had, was de start en finish gesitueerd in een manege, waardoor de steppers een deel indoor moesten rijden, een unicum.

De tweede wedstrijd, van 13 december, werd verreden op Nedereindse Berg in Nieuwegein. Dankzij de overvloedige regenval van de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was het parcours verworden tot een zompig en loodzwaar traject dat nog het best te vergelijken was met een modderbad.

IMG_5529 (Large)

Namens Stepteam High Level was Niels van Ekeren de grote verrassing. Dit slechts veertien jaar oude talent van het Woudenbergse team mocht middels een dispensatie starten in het seniorenveld. In zijn eerste wedstrijd tussen de grote mannen behaalde hij in Varsseveld een uitstekende derde plaats, achter de kersverse Europees Kampioen cross, Peter Groeneveld uit Oldenzaal en oud Nederlands Kampioen op de weg, Martijn Tiemens uit Scherpenzeel.

In de tweede wedstrijd, in Nieuwegein, wist Van Ekeren zelfs de tweede plaats te veroveren achter een oppermachtige Groeneveld. De familie Van Ekeren kan überhaupt terugkijken op een geweldig begin van de competitie aangezien Niels’ jongere broertje, Koen van Ekeren, beide wedstrijden wist te winnen in de pupillen-categorie.

De resterende twee evenementen zullen plaatsvinden in januari en februari. In januari is Wielerbaan Het Hulsbeek in Hengelo het toneel van de derde race. Dit parcours zal naar verwachting minder modder en gras bevatten, maar meer bospaden en snellere stroken. In februari is Assen het strijdperk waar de titels van het Nederlands Kampioenschap Stepcross zullen worden verdeeld. Bij de dames zal Maxime Reijne, tweevoudig Nederlands Kampioene, de strijd aan moeten gaan met Fiona Olthof van Stepteam Twente, die de eerste twee crosswedstrijden winnend afsloot. Bij de heren lijkt Van Ekeren plotsklaps de grote troef van High Level te zijn geworden.

Pin It

Comments are closed.