Stepteam High Level pakt zes NK titels

Zaterdag 14 september werd de belangrijkste nationale stepwedstrijd van het jaar, het Nederlands Kampioenschap marathon, verreden in het Overijsselse Kamperzeedijk op het inmiddels  traditionele 4,8 kilometer lange parcours door de Pieperpolder en over de Kamperzeedijk, een polderlandschap met twee korte dijkbeklimmingen. Natuurlijk stond Stepteam High Level – Van der Laan uit Woudenberg als favoriet aan de start met 19 deelnemers.

De pupillen gingen om 13:00 uur als eerste van start en hier was er bij de High Level dames een spannende strijd tussen Jamie-Lynn  van Dijk, Sue Everloo en de uit Twente afkomstige Lisa Wessels. Jamie-Lynn kwam als eerste over de finish, op de voet gevold door Sue. Lisa werd derde.

Bij de heren pupillen moest Koen van Ekeren laten zien wat hij waard was. Hij heeft dit uitstekend gedaan en wist een derde plek te bemachtigen. Vervolgens gingen de cadetten van start. Hier reden voor High level Daniël, Luuk, Justiaan en Niels.

IMG_9600

Al deze heren hebben geweldig gereden, maar de uiteindelijke strijd om de medailles ging tussen Niels van Ekeren en Jorian Duijm uit Kamperzeedijk. Niels wist in een spannende sprint voor Jorian te blijven en zo werd de tweede Nederlands Kampioen voor High Level een feit.

Om 14:30 uur was het tijd voor het hoofdprogramma van de dag, het Nederlands Kampioenschap marathon voor heren en dames. De 42,195 meter moest zowel door de junioren als de senioren, masters en veteranen worden afgelegd.

Inmiddels was het erg regenachtig geworden en stond er een stormachtige wind, wat de strijd nog zwaarder maakte.
De wedstrijd bij de dames senioren was spannend en er kwam een onverwachte uitslag. Doordat Rosanne Reijne lek reed moest zij genoegen nemen met een vierde plaats. Maxime Reijne wist wel het podium te behalen en werd derde.

Bij de heren junioren kwam Gerwout Lamberink als eerste over de finish.

De heren senioren maken er altijd een heel spektakel van. In deze categorie kwam de Woudenberger Stephan Bouman glansrijk als eerste over de finish en werd daarmee Nederlands Kampioen individueel en sleepte tevens de Kickbike Cup binnen.

 

IMG_9655

Bij de masters maakte Margo van Ekeren haar status waar, ook zij werd Nederlands Kampioen.
Veteraan Mario Reijne had erg veel pech, want hij ging onderuit door gladheid in een scherpe bocht en verloor te veel tijd om bij de kopgroep te blijven.Toch wist hij Nederlands Kampioen te worden in de veteranencategorie, voor onze Hans Lamberink en Brian Veltman van Stepteam Selles Kamperzeedijk.

De wegcompetitie is afgesloten met deze wedstrijd. In november worden de Kickbike Cup winnaars gehuldigd.

In oktober start de stepcrosscompetitie. Vanaf dit seizoen is de cross een aparte dicipline. Ook hier hoopt Stepteam High Level weer veel podiumplaatsen te behalen.

Pin It

Comments are closed.