Stepteam High Level heeft drie nationaal kampioenen stepcross

WOUDENBERG – Stepteam High Level heeft drie nationaal kampioenen stepcross. Maxime Reijne, Justiaan Lamberink en Niels van Ekeren konden zich het goud om laten hangen.

Het Nederlands Kampioenschap stepcross werd zaterdag verreden in het recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. Het parcours bestond uit vele bochten met korte heuvels en bospaden. Mede door de drassige zuigende ondergrond hebben de Twentenaren met recht een echte cross georganiseerd. Door de regen die in de nacht van vrijdag op zaterdag was gevallen, was het parcours op sommige plekken nog modderiger geworden en was de cross hierdoor des te zwaarder.

Stepteam High Level was van de partij met dertien deelnemers op deze mooie zonnige januaridag. Bij de mannen senioren was het de veteraan Peter Groeneveld die op zijn thuisparcours voor de vierde keer Nederlands Kampioen werd. Hij eindigde voor de uit Hengelo afkomstige Vincent Gooiker en de Groninger Erik de Groot. High Level rijder Stephan Bouman werd verdienstelijk vierde.

1689584_

Bij de vrouwen senioren nam Maxime Reijne direct vanaf de start de leiding en in een moordend tempo reed ze naar de finish, hier moest zij wel twaalf ronden van 1,5 km voor ploeteren. De enige die haar nog een beetje kon volgen was haar zus Rosanne Reijne die tweede werd voor de op flinke achterstand gereden Twentse Agnes Bossink. Bossink werd eerste bij de vrouwen masters, tweede in die categorie werd High Level rijdster Margo van Ekeren, de derde plaats was voor Diana van der Weerd uit Kampen.

Justiaan Lamberink uit Woudenberg werd Nederlands Kampioen bij de mannen junioren. Hij moest voor de eerste keer dezelfde afstand als zijn vader Hans Lamberink afleggen. Hans werd tweede bij de veteranen achter Peter Groeneveld, maar voor de Twentenaar Roel Haverman.

Bij de mannen cadetten was het de voor High Level uitkomende Niels van Ekeren die van start tot finish alleen aan kop reed zonder tegenstand te dulden. Hij werd voor de tweede keer Nederlands Kampioen. Achter hem eindigden Lucas van Laarhoven uit Twente en Jorian Duijm uit Kampen. Het broertje van Niels, Koen van Ekeren werd tweede bij de mannen pupillen achter Patrick Olthof uit Twente.

IMG_0141

In de wintercross-competitie zijn nog twee wedstrijden te gaan. Op 15 februari is er een cross in Zwolle en op 29 maart is de afsluiter in Assen. Bij beide wedstrijden zal Stepteam High Level zeker weer aan de start staan. Kijk voor de foto’s en filmpjes op www.stepteamhighlevel.nl of volg het team op twitter via @footbike.

Pin It

Comments are closed.