Steppers van Versekip.nl bedwingen de Friese elf steden

Op 1e Pinksterdag werd traditioneel op 12,5 inch wielen de 34e Elfstedentocht op de step verreden. Team Versekip.nl reisde met 6 steppers af naar Friesland, waar ze in de nacht van zaterdag op zondag om 0:00 uur in het hart van Bolsward samen met nog 270 andere steppers aan de 230 km lange tocht begonnen. De deelnemers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Spanje, Italië en België.

Van de in totaal 270 steppers hebben er 12 de tocht moeten staken. ’s Nachts was het een graad of 12, maar overdag steeg het kwik al snel naar rond de 19 graden. Verder was het vrij zonnig en stond er een matige zuidwesten wind. Mede door de prima weersomstandigheden kwamen alle steppers van het Woudenbergse stepteam tussen 16:40 uur en 17:30 uur over de finish in Bolsward. Voor Maxime Reijne was het alweer de 8e keer dat zij aan de tocht der tochten heeft deelgenomen, zij finishte als derde vrouw.

Delia den Outer stepte haar 2e tocht en finishte samen met Hans Lamberink. Voor Rosanne Reijne was het de 11e Elfstedentocht waar zij aan meedeed, helaas had zij 13 km voor de finish door een lekke band veel oponthoud, gelukkig konden omstanders haar van een nieuwe band voorzien. Rodger Hulsebos kwam bij deze editie voor het eerst uit voor Team Versekip.nl. en werd vergezeld door zijn zoon Bjorn die met zijn 16 jaar voor de eerste keer meedeed. Zij werden allen onthaald door duizenden toeschouwers in een feestelijk Bolsward.