Steppers High Level succesvol op de Afsluitdijk

Zaterdag 27 juni vond de 5e wedstrijd van de nationale stepcompetitie, de Kickbike-cup, plaats op de Afsluitdijk. Op deze fysiek en mentaal loodzware waterkering moesten de steppers een tijdrit van Den Oever naar Harlingen rijden. Stepteam High Level – Verse kip uit Woudenberg stond uiteraard aan de start en won in maar liefst 6 categorieën.

De Woudenbergers waren met een peloton van 16 steppers afgereisd naar de start in Den Oever. De weersomstandigheden waren naar omstandigheden goed. Er stond een westenwind kracht 4, waardoor men de wind voor het grootste deel in de zij en de laatste kilometers tegen had. De zon wisselde continu af met wolken.

IMG_7590

Bij de jeugd, die na 14,4 kilometer finishte bij het kleinste dorp van Nederland, Breezanddijk, werden er acht overwinningen geboekt. Daan Fokke was de beste bij de heren pupillen, derde was Thom Smink en Marijn van Kampen werd knap vierde. Bij de dames pupillen werd Emma Koenen eerste. Debutant Yael den Outer werd respectievelijk tweede in deze categorie.
Bij de dames cadetten wist Jamie-Lynn van Dijk met groot vertoon van macht de overwinning te pakken. Danique Mik werd knap tweede. Daniel Moesbergen werd met een zeer snelle tijd eerste bij de heren cadetten. Een knappe prestatie werd geleverd door Jens Grootheest die 3e werd.

Vanaf de junioren-categorie moest de volledige afstand van 37,7 kilometer afgelegd worden.

Bij de dames senioren kwam Rosanne Reijne een paar minuten te kort op de zeer sterk rijdende Wenda Zuiddam uit Rotterdam welke eerste werd . Haar zus Maxime Reijne pakte de 4e plaats.
Bij de heren wist Jasper Stringa een vijfde plaats te bemachtigen en Hans Lamberink bleek met zijn scherpe tijd eveneens goed voor bronzen plak in de categorie veteranen. In de categorie vrouwen masters won Margo van Ekeren haar debuut op de afsluitdijk.

IMG_7577

De klap op de vuurpijl was echter Stephan Bouwman. Vorig jaar reed hij overal de tweede tijd, dit jaar wist hij met een snelheid van 28,2 km per uur de gouden plak overal te veroveren.

Met een totaal van zes eerste, drie tweede en drie derde plaatsen was het een prima dag voor het Stepteam High Level uit Woudenberg.

Pin It

Comments are closed.