Steppers High Level op topsnelheid in Hengelo

Op een splinternieuwe skeelerbaan in Hengelo was het afgelopen zaterdag een drukte van jewelste. Hier werd namelijk het Nederlands Kampioenschap Sprint georganiseerd. In dit kampioenschap draaide het slechts om één ding: de felbegeerde nationale sprinttitels. Stepteam High Level stond met twintig regiogenoten aan de startlijn.

DSC_0400

Binnen het Woudenbergse team waren de ogen ook dit jaar gericht op Rosanne Reijne, die sinds 2011 elk jaar het kampioenschap op haar naam wist te schrijven. In 2013 werd zij op het Europees Kampioenschap sprint krap tweede achter haar grote concurrent en sprintspecialiste Hermien Koers uit IJsselmuiden. De 22-jarige Woudenbergse was zaterdag weliswaar favoriet, maar niet direct zeker van de winst. Na drie individuele sprints over 200, 400 en 800 meter stond de favoriet met een veilige voorsprong van drie seconden bovenaan het klassement.

Voor regerend Europees Kampioen Stephan Bouman bleef het tot de laatste rit spannend. Op de 200 meter presteerde hij niet naar eigen tevredenheid en hoopte dit in de volgende sprints te verbeteren. Daar bleek hij niet opgewassen tegen het vermogen van de Zwolse titelverdediger Machiel Steenbergen en oud kampioen Eelko L’Abee uit Leersum. Bouman eindigde met brons. In de veteranencategorie eindigden de Woudenbergers Hans Lamberink en Mario Reijne respectievelijk op de derde en tweede plaats.

DSC_0563

Enkele uren voordat het volwassen sprintgeweld losbarstte was het de beurt aan de talenten in de jeugdcategorieën. In tegenstelling tot de afstanden van de volwassenen, sprint de jeugd in drie sprints van respectievelijk 200 en twee maal 400 meter. De 12-jarige Jamie-Lynn van Dijk uit Woudenberg wist net als haar grote voorbeeld Rosanne Reijne, op alle afstanden als snelste uit de bus te komen. De titel lag daarmee voor het oprapen voor de jeugdige ster. Teamgenootje Chantal van Galen mocht op de derde trede van het podium plaatsnemen.

Ook voor de jongens in de jeugdcategorieën waren er prijzen. Koen van Ekeren werd tweede bij de pupillen en zijn broer Niels derde bij de cadetten.

Op zaterdag 12 juli geeft het team acte de présence op eigen terrein tijdens de derde scholenestafette aan de rand van het centrum van Woudenberg. Met meer dan dertig teams van drie steppers op de inschrijflijst belooft dit een waar spektakel te worden.

Pin It

Comments are closed.