Steppers High Level goed in vorm voor het WK

Stepteam High Level heeft ook de zevende wedstrijd van de nationale Kickbike-Cup bij het Schuttersveld in Sneek goed gepresteerd. Daarmee tonen de steppers aan dat ze in goede vorm zijn voor het WK, eind deze maand.

Het eerste onderdeel van de dag was een ploegentijdrit over vier kilometer. Het door vakanties uitgedunde High Level werd bij zowel de dames als de heren seniorenteams derde. Het enige gevormde High Level jeugdteam werd door het sterke rijden van Daan Fokke eerste.

IMG_3718 (Large)

Later op de middag werd tussen de buien door nog een criterium gereden. Voor de senioren was deze 14 kilometer lang, voor de cadetten 8 kilometer en voor de pupillen 6 kilometer. Bij de dames pupillen was het de weer sterk rijdende Jamie-Lynn van Dijk die eerste werd. Emma Koenen finishte na een spannend gevecht met de Twentse Nynke Engels op een keurige tweede plaats.

Bij de dames senioren reden de zussen Reijne na een paar rondjes met speels gemak weg bij de rest van het peloton. Na de voorsprong flink uitgebouwd te hebben reed de oudste van de twee in de laatste ronde lek en won Maxime Reijne de wedstrijd. Was het bij de dames appeltje eitje, bij de heren senioren was dat zeker niet het geval. Nadat er een kopgroep van negen man was gevormd, was er een spervuur aan demarrages die elke keer weer te niet werden gedaan door de High Level rijders.

Er werd aangestuurd op een massasprint die uiteindelijk werd gewonnen door het nieuwste High Levellid en supersprinter Daan de Jonge, met 5 centimeter voorsprong op Stephan Bouman en 30 centimeter voorsprong op de Zwolse Nederlands Kampioen sprint, Machiel Steenbergen.

Met deze uitslagen in het hoofd gaat High Level met het volste vertrouwen naar het WK in het Tsjechische Pilzen om hier mee te strijden om de podiumplaatsen.

Pin It

Comments are closed.