Steppers genieten van natuur bij tourtocht High Level

Op zaterdag 28 september organiseerde Stepteam High Level-van der Laan voor de vijfde keer een sportieve steptourtocht over de Utrechtse Heuvelrug voor iedereen met een goede conditie en plezier in een sportieve activiteit. De tocht, die startte bij de Solexverhuur aan de Zeisterweg, was een NAF tourtocht zodat deelnemers mee konden doen aan de NAFtourcompetitie. Wie niet over een step beschikte kon er één huren. Het dragen van een helm is bij steppen verplicht.

IMG_9828

De 40 deelnemers troffen prachtig zonnig weer ! Men kon kiezen uit 3 afstanden: 25 km voor de sportliefhebbers met weinig stepervaring, 50 km voor geoefende steppers en 75 km voor goed getrainde steppers. Er werd in groepsverband gestept. Alle routes voerden door de mooie natuur in de omgeving van Woudenberg en bevatten enkele, of bij de langere routes meerdere, heuvels en beklimmingen. Stepster Riek Sinia uit Spijkenisse:”Wat is de omgeving van Woudenberg prachtig! Dat hebben we bij ons niet.”Halverwege de routes was er  een soeppost bij de Uilentoren in Leersum en voor de langste afstand  nog een extra drinkpost. De langste route voerde door een groter stuk van de Heuvelrug.

IMG_9831

 Paul Beelen: “Op de Grebbeberg hebben we even stilgehouden in het besef dat het niet vanzelfsprekend is dat wij dit op zo’n vrije dag zomaar kunnen doen.”Onderweg waren er enkele pechgevalletjes maar die werden snel verholpen door rondrijdende vrijwilligers. De tocht werd een succes dankzij de vele vrijwilligers die een handje hielpen. Eén van de deelnemers verwoordde het zo:”Je kunt proberen met een kaart van fietsroutes en knooppunten zelf zo’n mooie tocht in elkaar te draaien maar dat lukt je niet zoals stepteam High Level dat doet. Zij steppen tenslotte wekelijks langs alle mooie plekjes hier en hebben veel lokale kennis van de Utrechtse Heuvelrug.”Na afloop van de tocht werden de deelnemers getrakteerd op een consumptie met een plak cake. Stepteam High Level hoopt dat mensen de smaak van steppen te pakken hebben gekregen en lid worden.

Pin It

Comments are closed.