Steppers 230 km in colonne door Fries landschap

Op 1e Pinksterdag werd traditioneel op 12,5 inch wielen de 33e Elfstedentocht op de step verreden. Team Versekip.nl reisde met 5 steppers af naar Friesland, waar ze in de nacht van zaterdag op zondag om 0:00 uur in het hart van Bolsward samen met nog 250 andere steppers aan de 230 km lange tocht begonnen. De deelnemers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Zweden, Italië, Frankrijk, Duitsland en België. Van de 250 steppers hebben er 13 de tocht moeten staken.

Qua weersomstandigheden kwam deze editie overeen met de tocht van vorig jaar. ’s Nachts was het 13 graden, maar overdag steeg het kwik al snel naar rond de 21 graden. Verder was het vrij zonnig en stond er een zwakke noordoosten wind. Mede door de prima weersomstandigheden kwamen alle 5 de steppers van het Woudenbergse stepteam tussen 16:35 uur en 17:42 uur over de finish in Bolsward.

Voor Mario Reijne was het de 31e keer dat hij aan de tocht der tochten heeft deelgenomen, hij finishte samen Daan de Jonge. Danique stepte haar 2e tocht en kwam 45 minuten na Mario en Daan binnen. De 16- jarige Delia den Outer was de jongste deelnemer, zij stepte haar allereerste Elfstedentocht boven verwachting goed uit. Ongeveer 20 minuten na Danique kwam zij met Hans Lamberink binnen. Zij werden allen onthaald door duizenden toeschouwers in een feestelijk Bolsward.

Voor Maxime Reijne zou het de 8e keer geweest zijn, maar vanwege een langslepende voetblessure kon zij niet meedoen en was in de nacht bij de organisatie als helper actief.