Spannende strijd voor Team Versekip.nl op warme Nedereindse Berg

Op het parcours van het wieler- en skeelercentrum de Nedereindse Berg in Utrecht werd afgelopen zaterdag gestreden in de vijfde wedstrijd van de nationale competitie van de Kickbike Cup. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het Woudenbergse Team Versekip.nl. Er werden ronden gereden op de 2200 meter lange baan die een pittige klim bevat van 18 meter. De pupillen gingen voor 13,2 km, de cadetten voor 22 km, voor de dames was het 44 km en voor de heren 50,6 km. Team Versekip.nl stond met 14 rijders aan de start.

Op de baan waar in 2011 het EK steppen werd verreden klonk om 15:00 uur het startschot voor de heren junioren, senioren, masters en veteranen. Dertig seconden later vertrokken alle dames en daarna de jeugd. In de categorie heren pupillen was het al snel duidelijk dat Pepijn Broekhuizen zou gaan winnen. Waar Gijs van Maanen in deze wedstrijd vorig jaar nog als vierde eindigde omdat hij lek had gereden, werd hij nu verdiend tweede. Jelco Breunesse legde beslag op de derde plaats, Jelani Lazic moest genoegen nemen met een vierde plaats. Bij de dames pupillen maakte Mali van Maanen haar favoriete status waar door sneller te rijden dan alle heren pupillen.

Team Versekip.nl heeft op dit moment drie heren cadetten, Daan Fokke, Max Busser en Finn Bos. Zij eindigden respectievelijk als tweede, derde en vierde.
Nadat alle jeugd was gefinisht werd het alsmaar warmer en warmer. Dat deed de wedstrijdleiding besluiten de wedstrijd met vijf ronden in te korten voor de volwassenen.
Danique van der Mik werd vijfde overall, maar eerste bij dames junioren.

Bij de mannen veteranen was het Mario Reijne die als eerste over de finish kwam. Hans Lamberink werd vierde. Dame master Margo van Ekeren werd eerste in haar categorie.
Na een slepende blessure stond Maxime Reijne voor het eerst dit seizoen weer aan de start bij de dames overall. Ze heeft het rustig aangedaan, vooral om te testen of ze voor het wereldkampioenschap fit genoeg zal zijn.

In de koningsklasse bij de heren won Adriaan Ringoir (Rotterdam) met overmacht. Machiel Steenbergen (Zwolle) finishte als tweede, Patrick Olthof  (Twente) kwam knap als derde over de meet in dit overall klassement. Daan de Jonge heeft deze wedstrijd laten lopen om zich volledig te focussen op de sprint bij het komende WK in Losser over ruim anderhalve week.