Schitterende afsluiting voor de steppers met 10 Kickbike-cup medailles en 2 gewonnen teamklassementen

De nationale Kickbike-cup steppen werd zaterdag afgesloten in Kamperzeedijk met een duurwedstrijd over 50 km. Terwijl in Woudenberg de straten blank stonden, stepten de steppers van High Level hun wedstrijd in de zon. ’s Avonds was er een barbecue en aansluitend werden alle winnaars van de competitie feestelijk gehuldigd. Het werd een succesvol seizoensslot met tien medailles.

Het parcours dat ongeveer 5 km lang was, liep deels door de Pieperpolder en over Kamperzeedijk in het eeuwenoude Deltagebied Mastenbroek. Naast het echte polderlandschap bevatte de route twee korte dijkklimmetjes.

2660644_

Voor de jeugdcategorieën startte de wedstrijd ’s middags om 13.00 uur. De pupillen moesten 10 km steppen en de cadetten 25 km. Bij de pupillen dames won als vanouds Jamie-Lynn van Dijk de gouden medaille met achter haar Emma Koenen die de zilveren medaille kreeg omgehangen. Bij de heren pupillen vielen Daan Fokke en Marijn van Kampen net buiten het podium.

Bij de heren cadetten waren er ook twee podiumplaatsen. De eerste voor Niels van Ekeren en de derde voor Daniel Moesbergen. Jens van Grootheest en Luuk Hazeleger moesten genoegen nemen met respectievelijk een zesde en een zevende plaats.

De volwassenen moesten maar liefst tien ronden over het parcours afleggen. Bij de heren veteranen lukte het Mario Reijne wederom niet om Peter Groeneveld achter zich te laten, hij werd tweede. Hans Lamberink werd vijfde en Henk Tiemens zevende. Ton van Ekeren stepte zich naar de vierde plaats bij de heren masters. Margo van Ekeren reed zeer sterk bij de dames masters. Negen ronden lang kon zij aansluiting houden met de sterke dameskopgroep overall. Zij werd dan ook eerste in haar categorie.

IMG_4708 (Large)

 

In de koningsklasse won bij de dames Nederlands kampioen Rosanne Reijne de gouden medaille. Haar zusje Maxime werd derde.  Melissa Kwint moest halverwege de wedstrijd staken. Bij de heren lukte het de Nederlands kampioen Stephan Bouman weer als aller-snelste over de meet te komen. Gerwout Lamberink werd zevende bij de heren senioren.

Van de 36 (12 categorieën x 3 prijzen) te verdelen prijzen in het eindklassement van de Kickbike-cupcompetitie  van dit zomerseizoen waren er 10 voor Stepteam High Level.

Ook de winnaars van de teamklassementen werden gehuldigd. Doordat de Woudenbergse vereniging iedere wedstrijd weer probeert met zoveel mogelijk steppers deel te nemen aan de wedstrijden gingen zij er vandoor met twee van de vier teamklassementen: de heren jeugd kregen goud omgehangen en ook bij de heren, maar dan de senioren, blonk het goud. De dames jeugd en de dames senioren werden tweede bij de teamklassementen.

De crossliefhebbers gaan hun step spoedig crossklaar maken, in november gaat namelijk de crosscompetitie van start.

Pin It

Comments are closed.