Prima start van het seizoen voor High Level Versekip.nl

Evenals vorig jaar heeft Stepclub West Overijssel in samenwerking met de NAF een stepcriterium georganiseerd op de in 2017 in gebruik genomen wielerbaan in Kampen. Dit was tevens de aftrap van het nieuwe stepseizoen voor Stepteam High Level – Versekip.nl. Zij stonden zaterdag met 16 gemotiveerde steppers aan de start.

Als eerste waren de dames en de jeugd aan de beurt. Twee van de drie podiumplaatsen werden knap in beslag genomen door High Level, Mali van Maanen werd eerste voor een meisje uit Rotterdam, Yael den Outer finishte als derde. Mali was tevens winnaar overall bij alle pupillen. De heren pupillen hebben ook geweldig gereden. De eerste drie podiumplaatsen waren respectievelijk voor Pepijn Broekhuizen, debutant Maarten Koelewijn en Jelco Breunesse, gevolgd door Gijs van Maanen, debutant Mathijs van Ravenhorst, Jelani Lazic en Bram van Nordennen. Bij de heren cadetten wist Daan Fokke de tweede plaats te veroveren, na Johan Klooster van Stepteam Selles Kamperzeedijk. Finn Bos stepte voor het eerst als cadet en eindigde keurig als derde, gevolgd door teamgenoot Max Busser. De categorie bij de dames werd alleen vertegenwoordigd door Danique van der Mik, de zussen Reijne moesten verstek laten gaan. Rosanne vanwege gezinsuitbreiding die binnenkort gaat plaatsvinden en Maxime kon niet meedoen door een blessure onder haar voet. Delia den Outer kon ook vanwege een blessure niet deelnemen. Danique werd eerste bij de junioren en vierde in het overall klassement.

Na de jeugd en de dames ging de strijd tussen de heren junioren, senioren, masters en veteranen los om de overall titel op het zeer winderige, maar zonnige 1300 meter lange parcours.

Deze wedstrijd werd gedomineerd door Adriaan Ringoir van Stepteam Rotterdam, hij legde dan ook beslag op de eerste plek, gevolgd door Machiel Steenbergen die uitkwam voor Stepteam Zwolle en Niklas Rother van Stepteam Twente. De veteranen van het Woudenbergse team, Mario Reijne, Hans Lamberink en Jean-Pierre Ruysseveldt werden respectievelijk eerste, tweede en vijfde. Daniel Moesbergen kan voorlopig niet meedoen met de wedstrijden omdat hij  voor een half jaar naar Londen is vertrokken om stage te gaan lopen.

Ondanks de wind en het hoogteverschil dat elke ronde overwonnen moest worden, lagen de hoogst gemeten gemiddelde snelheden toch boven de 28 km/h.

De volgende wedstrijd, een marathon in Ede, wordt in samenwerking met de NAF georganiseerd door Stepteam High Level – Versekip.nl op 12 mei.