Ploeteren door de modder

Zondag 20 oktober werd de eerste wedstrijd in de KickbikeCross-cup verreden in het Zuid-Hollandse Nieuwveen. De KickbikeCross-cup is de eerste wintercompetitie en tevens de eerste crosscompetitie in de stepsport. Het parcours, dat over de zonneweide van het plaatselijke zwembad en over de dijk langs de golfbanen liep, lag er wat drassig en modderig bij door de eerder die dag gefietste en gelopen wedstrijden. Voor Stepteam High Level – Van der Laan uit Woudenberg verliep de wedstrijd succesvol, met vier eerste plaatsen.
IMG_9919

De crosswedstrijd was een onderdeel van Cyclo Cross Nieuwveen. Dit jaarlijkse evenement omvat veldloopwedstrijden, mountainbiken en veldrijden. Dit jaar waren ook de steppers voor de tweede keer uitgenodigd om deel te nemen.

Uiteraard waren er weer prijzen te winnen. Bij de jeugd presteerde Stepteam High Level weer prima. Bij de dames pupillen heeft Jamie-Lynn van Dijk uit Woudenberg een zeer goede wedstrijd gereden, waarbij ze een eerste plaats heeft behaald. Zij zou in de dames cadetten categorie zelfs een derde plaats hebben behaald. Bij de heren pupillen wordt Koen van Ekeren steeds sterker en behaalde een tweede plaats.

Bij een nieuwe competitie horen ook nieuwe leeftijdscategorieën. In de categorie dames cadetten kwam Shanice Hofland voor het eerst uit en behaalde ondanks haar pijnlijke val een prima vijfde plaats. Niels van Ekeren lijkt onverslaanbaar bij de heren cadetten en ging weer met een eerste plaats naar huis. Slechts drie volwassenen hadden een hoger gemiddelde snelheid gereden dan Niels.

Hans Lamberink heeft vorig jaar al laten zien dat crossen echt zijn ding is en overtrof zichzelf. Hij behaalde een tweede plaats bij de heren masters/veteranen. Ook mocht hij de derde trede van het seniorenpodium beklimmen.

De zusjes Reijne uit Woudenberg domineerden als vanouds de dameswedstrijd. Huidig Nederlands Kampioen op de cross, Maxime Reijne, hield haar naam hoog door voor haar oudere zus Rosanne te eindigen. Zij eindigden respectievelijk op de eerste en tweede plaats. Margo van Ekeren was zo sterk dat zij niet alleen eerste is geworden bij de dames masters/veteranen, maar ook derde is geworden in de seniorencategorie. Onze vierde troef in het damesveld, Ilonka Timmer, wordt steeds sterker in de crossdiscipline en behaalde een vierde plaats.

Hiermee is de Kickbike Cross-competitie 2013/2014 officieel afgetrapt. De volgende wedstrijd is het NK Cross welke op 18 januari zal plaatsvinden in Twente.

Voor de foto’s en het filmpje van de cross in Nieuwveen, kijk op www.stepteamhighlevel.nl of volg het stepteam op twitter via @footbike.

Pin It

Comments are closed.