Op de step 230 kilometer langs de Friese elf steden

Op 1e Pinksterdag werd traditioneel op 12,5 inch wielen de 32e Elfstedentocht op de step verreden. Stepteam High Level – Versekip.nl reisde met 6 steppers af naar Friesland, waar ze in de nacht van zaterdag op zondag om 0:00 uur in Bolsward samen met nog 228 andere steppers aan de 230 km lange tocht begonnen. Van de 228 steppers hebben er een aantal de tocht moeten staken.

Het was een minder zware editie dan vorig jaar. ’s Nachts was het 13 graden, maar overdag steeg het kwik al snel naar de 20 graden. Verder was het licht bewolkt en stond er een matige noordwesten wind. Mede door de prima weersomstandigheden kwamen alle 6 de steppers van het Woudenbergse stepteam tussen 16:35 uur en 17:10 uur over de finish in Bolsward.

Voor Mario Reijne was het de 30e keer dat hij aan de tocht der tochten heeft deelgenomen, voor zijn dochter Rosanne de 10e keer. Zij kwam wederom als 1e vrouw over de finish, samen met haar vriend Daan de Jonge. Daniel Moesbergen is 40 km voor de finish lelijk ten val gekomen door een slinger van zijn voorganger, maar hij kon gelukkig de tocht uitrijden. Samen met Maxime Reijne kwam hij een kwartiertje na Mario binnen. De 16- jarige Danique van der Mik was de jongste deelnemer, zij stepte haar allereerste Elfstedentocht boven verwachting goed uit. Zij werden allen onthaald door duizenden toeschouwers in een feestelijk Bolsward.