Ondanks hitte veel prijzen voor stepteam High Level

Op het parcours van het wieler- en skeelercentrum de Nedereindse Berg in Nieuwegein werd afgelopen zaterdag gestreden in de een-na-laatste wedstrijd van de nationale Kickbike Cup competitie. Er werden ronden gereden op de 2,2 kilometer lange baan met een pittige klim van achttien meter hoog, dat voor de pupillen 15,4 kilometer, voor de cadetten 26,4 kilometer en voor de overige categorieën 48 kilometer inhield.

Op de baan waar in 2011 het EK en in 2014 het NK steppen werd verreden, klonk het startschot om 15.30 uur. Als eerste gingen de heren senioren, masters en veteranen van start. Dertig seconden later vertrokken alle dames en de jeugd. Bij de dames pupillen was Yael den Outer de snelste, bij de heren pupillen was het lang spannend wie er zou winnen. Uiteindelijk was het toch Koen van Ekeren die in de sprint won van Johan Klooster (Kamperzeedijk). Daan Fokke legde beslag op de derde plaats.

Bij de dames cadetten werd de wedstrijd als vanouds overheerst door Jamie-Lynn van Dijk. Danique van der Mik kon Nienke Engels (Twente) achter zich laten en kwam als tweede over de finish. Daniel Moesbergen won de wedstrijd bij de heren cadetten met een ruim verschil. De steeds beter steppende Jens van Grootheest werd derde.

Margo van Ekeren was weer zeer sterk in de masters/veteranen categorie bij de dames en won overtuigend. Bij de mannen masters/veteranen was het Mario Reijne die bijna het hele veld in die categorie op een ronde zette. Hans Lamberink werd na een solide race derde.

Bij de dames senioren was het regerend wereldkampioen Rosanne Reijne die het kaas niet van haar brood liet eten. In de laatste beklimming reed zij weg van haar twee overgebleven concurrenten en won met ruime voorsprong.
In de koningsklasse bij de heren zijn de rijders van High Level-Versekip.nl te sterk voor het Nederlandse herenveld. Nadat een paar rijders van andere teams een aantal ronden tegenspartelden, waren het de rijders uit Woudenberg die uitmaakten wat de volgorde op het podium zou worden. Deze keer was het Jasper Stringa die het slimst was door met een splijtende demarrage op de beklimming weg te rijden bij zijn twee teamgenoten. Achter hem volgden Daan de Jonge als tweede en Stephan Bouman als derde.

De laatste wedstrijd in de competitie, het NK duur, is op 12 september in Kamperzeedijk. Daar zal tevens de eindhuldiging plaatsvinden.

Pin It

Comments are closed.