Mooie stepstrijd in warm Ede

Op het parcours van de wielervereniging in Ede werd afgelopen zaterdag gestreden in de tweede wedstrijd van de nationale competitie, de Kickbike Cup.
Deze wedstrijd werd georganiseerd door het Woudenbergse team Versekip.nl in samenwerking met de Nederlandse Autoped Federatie. Er werden ronden gereden op de 800 meter lange baan die voor 50% uit asfalt en voor 50% uit klinkers bestond. De pupillen gingen voor 13 ronden, de cadetten voor 26 ronden, voor de dames waren het 50 ronden en voor de heren 52. Op deze zonnige dag stond het team met 18 rijders aan de start.

In de categorie dames pupillen was het een spannende strijd tussen Mali van Maanen en Yael den Outer. Het was Mali die aan het langste eind trok.
Bij de heren pupillen kwam Maarten Koelewijn met overmacht als eerste over de finish voor zijn uitstekend rijdende teamgenoten Jelco Breunesse en Jelani Lazic. Vlak achter hen eindigde Mathijs van Ravenhorst op de vierde plaats. Pepijn Broekhuizen moest vanwege kramp de wedstrijd staken.

Evita Koeman werd knap eerste bij de dames cadetten.
De van Selles Kamperzeedijk afkomstige Johan Klooster legde beslag op de eerste plaats bij de heren cadetten voor de sterk rijdende Max Busser en Finn Bos welke helaas lek had gereden.

Bij de dames junioren werd Danique van der Mik eerste, zij mocht tevens de derde plaats op het podium beklimmen bij de dames senioren waar Wenda Zuiddam (team Rotterdam) een klasse apart was en won voor de sterk rijdende master Margo van Ekeren.

Jens van Grootheest moest de eer hoog houden bij de heren senioren maar eindigde helaas in de middenmoot.

De volgende wedstrijd in de competitie is het NK Sprint op 2 juni a.s.