Medailles voor High Level – Versekip.nl in België

LOZEN/BELGIË. De zesde Kickbike-Cup van dit jaar speelde zich af op een prachtig parcours door het grensdorp Lozen in België. Deze keer waren er niet alleen medailles te winnen, er waren ook premies te verdienen tijdens deze gezellige kermiskoers op zondag 9 juli.

Als gebruikelijk gingen de heren, dames en jeugd om de 30 seconden van start. De wedstrijd voor de senioren duurde 55 minuten + 1 ronde (2300 meter) en voor de jeugd 40 minuten + 1 ronde.
Bij de heren ging het vanaf start af aan hard omdat er een premie te verdienen viel voor de heer met de snelste ronde gedurende de hele wedstrijd.
De tijd die in de eerste ronde werd neergezet is later nog twee keer aangescherpt. Er is een hoge gemiddelde snelheid van 28 km/h neergezet, dit omdat er tussendoor ook premiesprints werden gehouden. Vanaf vrijwel het begin werd er een kopgroep van vier mannen geformeerd waar High Level rijders

Daan de Jonge en Mario Reijne in zaten. Tot 500 meter voor de finish zijn zij als groep bij elkaar gebleven, waar Daan de Jonge de eindsprint inzette. Machiel Steenbergen (team Zwolle) was hem echter net te snel af en Daan moest het doen met zilver. Mario Reijne kon Tobias Klindworth (D) op het einde nog net inhalen en werd derde. Daniël Moesbergen reed in de achtervolgende groep en won daar de eindsprint, waarmee hij een mooie vijfde plek overall behaalde. Ook Hans Lamberink en Jean-Pierre Ruysseveldt hebben naar behoren gepresteerd.

Dames Rosanne en Maxime Reijne reden de eerste paar ronden samen met High Level rijder Danique van der Mik en Alice Klooster uit IJsselmuiden. De laatste twee moesten lossen. Rosanne won de eindsprint van haar zusje Maxime en haalden goud en zilver op. In de laatste ronde kon Delia den Outer zich aansluiten bij achtervolgers Danique en Alice. Er werd een harde sprint ingezet waarbij Alice zich het brons toe-eigende, Delia vierde werd en Danique moest het doen met een vijfde plaats overall. Daan Fokke behaalde een derde plaats bij de heren cadetten.

Op 6 augustus zijn de steppers te gast bij de 45e editie van de wielerronde van Oostzaan. Daar gaan zij een criterium rijden dat lekker ouderwets over klinkers gaat.