Medailleregen voor Team Versekip.nl op het WK in Losser

WOUDENBERG/LOSSER – Met twaalf gouden, tien zilveren en negen bronzen medailles kan het wereldkampioenschap steppen uiterst succesvol worden genoemd voor het Woudenbergse stepteam Team Versekip.nl. Trainer/coach en deelnemer Mario Reijne is zeer tevreden met de prestaties. In fonkelnieuwe tenues stond het team met 21 steppers in het zonovergoten Overijsselse Losser aan de start.

Het doel voorafgaande aan de intercontinentale titelstrijd was om het maximale eruit te halen, met de focus op de jeugd. Pepijn Broekhuizen en Evita Koeman haalden afgelopen vrijdag tijdens de openingsdag goud op de 400 meter sprint onder extreem warme omstandigheden, het was 30 graden en er stond geen zuchtje wind. Het zilver was voor Gijs van Maanen, Mali van Maanen, Delia den Outer en Mario Reijne, Maxime Reijne pakte het brons bij de dames senioren.


De tweede dag was nog succesvoller. Mali en Pepijn gingen er vandoor met goud, terwijl Yael den Outer, Gijs van Maanen, Margo van Ekeren en Mario Reijne het zilver behaalden. Danique van der Mik, Evita Koeman en Hans Lamberink wonnen de bronzen plak. Op dezelfde dag vond ook de estafette plaats. Na een klein jaar keihard trainen op deze discipline onder leiding van Mario Reijne, kaapten Daan de Jonge met landgenoten Adriaan Ringoir en Machiel Steenbergen na een zeer spannende strijd het goud weg voor de Tsjechische titelverdedigers. Hoe geweldig is het dat na zes jaar de wereldtitel bij de heren weer voor Nederland is. Bij de jeugd mannen pakten Daan Fokke, Max Busser en landgenoot Johan Klooster tevens het goud. Jeugd damesteam Nederland 1 bestaande uit Evita, Yael en Mali wonnen op magistrale wijze ook goud. Nadat de dag toch al niet meer stuk kon haalden Danique, Delia en de uit IJsselmuiden afkomstige Alice Klooster achter team Nederland 1 het zilver. Op de laatste dag van het evenement stond de endurance op het programma.

Bij de dames pupillen was het Mali van Maanen die haar favorieten rol waar maakte en afgetekend won. Pepijn Broekhuizen deed hetzelfde bij de heren pupillen en won zijn derde gouden medaille.
Gijs van Maanen, Daan Fokke, Hans Lamberink en Margo van Ekeren mochten na een spannende strijd over het volledig afgezette 5 km lange parcours langs de Duitse grens de bronzen medaille in ontvangst nemen. Danique van der Mik twijfelde tot een uur voor de wedstrijd of ze mee zou gaan doen i.v.m. een blessure. Uiteindelijk is ze toch aan de start verschenen en heeft ze zich heel knap naar het brons geknokt.

Jelco Breunesse, Jelani Lazic, Mathijs van Ravenhorst, Finn Bos, Jens van Grootheest, Melissa Kwint, Jean-Pierre Ruysseveldt grepen in het grote deelnemersveld veelal net naast het podium en hebben zeker een eervolle vermelding verdiend.
De organisatie van dit WK was uitstekend te noemen, de afsluiting was feestelijk met een goede band, een leuk dansje en heerlijk eten.

Het team kijkt met een goed gevoel terug op het evenement, Mario Reijne vindt dat zijn steppers stuk voor stuk boven verwachting gepresteerd hebben en is super trots.