Medailleregen voor High Level tijdens eerste Eurocup

Stepteam High Level stond zaterdag aan de start van de Eurocup in het Overijsselse Kampen. Er werden drie verschillende wedstrijden verreden. Op zaterdag waren er eerst estafettewedstrijden en vervolgens een criterium. De eurocup werd op zondag afgesloten met een marathon op de baan bij FlevOnice in Biddinghuizen.

Zo’n 120 deelnemers uit Nederland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Finland en Oostenrijk verschenen aan de start. Stepteam High Level was vertegenwoordigd met twintig rijders.
Bij de estafette pakte High Level twee prijzen. Het jongens jeugdteam bestaande uit Daniël Moesbergen, Luuk Hazeleger en Niels van Ekeren ging er met de eerste prijs vandoor. Het damesteam, bestaande uit Jamie-Lynn van Dijk, Maxime en Rosanne Reijne, won de tweede prijs.

2101019_

Het criterium werd net als de estafette verreden op de wielerbaan van K.W.C. Kampen. Het parcours was één kilometer lang en bevatte een klimmetje. De wedstrijd duurde een half uur en één ronde voor zowel de jeugd als de volwassenen. Bij de heren cadetten moest Niels van Ekeren genoegen nemen met het zilver en in de pupillencategorie werd zijn broertje Koen tweede achter Patrick Olthof uit Twente. Sue Everloo werd derde bij de cadetten en ook bij de pupillen waren er prijzen: goud voor Jamie-Lynn van Dijk en zilver voor de nog jonge Emma Koenen.

Bij de senioren dames waren de twee hoogste plekken op het podium voor Rosanne en Maxime Reijne. Stephan Bouman stepte zich op een zeer knappe derde podiumplek bij de senioren heren en Mario Reijne eindigde als tweede veteraan gevolgd door Hans Lamberink op de derde plaats.

De marathon was de afsluiter van het zonnige Eurocupweekend. De pupillen reden drie ronden van ongeveer drie km over de prachtige baan. De cadetten moesten vijf ronden steppen en de volwassen categorieën veertien ronden. Als eerste gingen de dames en alle jeugd categorieën van start. Van High Level stepten twee jeugddames in de prijzen. De eerste prijs was voor de sterke Jamie-Lynn van Dijk bij de pupillen en de derde prijs voor Sue Everloo bij de cadetten. De broertjes van Ekeren eindigden beiden op de tweede plaats in hun categorie.

2101017_

 

Master Margo van Ekeren kon de eerste dag vanwege een blessure niet meedoen. Bij de marathon besloot ze het wel te proberen en eindigde ze op een tweede plaats. Door een goede samenwerking tussen de Nederlandse dames eindigde Rosanne Reijne op de eerste plaats bij de senioren gevolgd door Maxime Reijne.

De heren van het Woudenbergse stepteam gingen er met twee prijzen vandoor. Nederlands kampioen individueel Stephan Bouman maakte het opnieuw waar om derde te worden bij de senioren en Mario Reijne werd tweede bij de veteranen.
Stepteam High Level maakt zich nu op voor het NK sprint, op 28 juni in Hengelo.

Pin It

Comments are closed.