Lekke banden voor Stepteam High Level op de Nedereindse Berg

Op het parcours van het wieler- en skeelercentrum de Nedereindse Berg in Utrecht werd afgelopen zaterdag gestreden in de vijfde wedstrijd van de nationale competitie van de Kickbike Cup. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het Woudenbergse stepteam High Level. Er werden ronden gereden op de 2200 meter lange baan die een pittige klim bevat van achttien meter. De pupillen gingen voor 13,2 km, de cadetten voor 22 km, voor de dames was het 44 km en voor de heren 50,6 km.

Stepteam High Level – Versekip .nl stond met 17 rijders aan de start.

Op de baan waar in 2011 het EK en in 2014 het NK steppen werd verreden klonk om 15:30 uur het startschot voor de heren junioren, senioren, masters en veteranen. Dertig seconden later vertrokken alle dames en daarna de jeugd.

In de categorie heren pupillen was het al snel duidelijk dat Finn Bos zou gaan winnen. Jelco Breunesse werd tweede en Jelani Lazic legde beslag op de derde plaats. Gijs van Maanen finishte als vierde, na pech te hebben gehad met een lekke band.

Bij de dames cadetten werd de wedstrijd als vanouds overheerst door Jamie-Lynn van Dijk. Evita Koeman eindigde als derde achter de Twentse Nynke Engels.

High Level heeft op dit moment twee heren cadetten, Daan Fokke en Max Busser. Zij eindigden respectievelijk als derde en vierde.

Delia den Outer en Danique van de Mik steppen dit seizoen voor het eerst bij de dames junioren. Vorig jaar reden zij nog maar 8 ronden, nu meer dan het dubbele. Delia werd eerste, Danique tweede, voor Sophie Fernhout van team Rotterdam.

Daniel Moesbergen werd eerste bij de heren junioren.

Bij de mannen veteranen was het Mario Reijne die als eerste over de finish kwam. Hans Lamberink werd vierde. Jean Pierre uit Belgie (ook lid van het Woudenbergse team!) werd zesde en Ton van Ekeren achtste.

Bij de dames overall was het de regerend wereldkampioen Rosanne Reijne die in de laatste kilometer voor de finish helaas lek reed. Ze kwam rennend als tweede over de lijn, achter de Rotterdamse Wenda Zuiddam. Maxime Reijne finishte als vijfde, ook zij had een lekke band.

In de koningsklasse bij de heren won Adriaan Ringoir (Rotterdam) met overmacht. Machiel Steenbergen (Zwolle) finishte als tweede, de trainer/coach Mario Reijne van High Level kwam knap als derde over de meet in dit overall klassement.

De volgende wedstrijd in de competitie is komend weekend in het Belgische Lozen. Deze wedstrijd telt ook mee in de Nederlandse competitie.