Jeugd High Level domineert in Almkerk

De achtste Kickbike Cup van het seizoen werd zaterdag verreden in het Brabantse Almkerk. De leden van stepteam High Level uit Woudenberg haalden enkele bekers binnen.

Het parcours dat vrijwel alleen uit klinkers bestond en waar een lichte stijging in zat, was lastig voor de steppers. Het criterium maakte onderdeel uit van de feestweek van Almkerk. Het 1,36 kilometer lange parcours moest door de pupillen een half uur en een ronde worden bedwongen. De cadetten stepten driekwartier en een ronde en voor de volwassenen duurde de wedstrijd een uur en een ronde.Foto jeugd

De mannen keken de eerste paar ronden de kat uit de boom. In de derde ronde werd het tempo behoorlijk opgevoerd door twee oudgedienden, Peter Groeneveld van team Twente en Mario Reijne van High Level. Na tweeënhalve ronden was er een gat van zo’n twintig seconden ontstaan tussen de twee koplopers en de rest van de deelnemers. Groeneveld reed in de elfde ronde weg van Reijne, Woudenberger Stephan Bouman reed op dat moment een halve ronde achter hem. Het kostte Bouman zeer veel inspanning om het gat te dichten. Uiteindelijk reden ze samen de race uit en eindigde Reijne als tweede achter Groeneveld, kort achter hem kwam Bouman als derde binnen. Martijn Tiemens van team Zwolle was nog, in een laatste alles of niets poging, verrassend dichtbij gekomen, maar moest toch genoegen nemen met een vierde plaats.

Bij de strijd om de punten bij de masters/veteranen was de sterk rijdende Hans Lamberink van High Level de concurrentie te snel af. Hij werd derde voor Jan van der Weerd uit Kampen en Martin Bonder uit Groningen.Foto jeugd2

Bij de dames senioren bleef het lang spannend, omdat geen van de dames kopwerk wilde doen en daardoor de groep niet uit elkaar viel. Op een gegeven moment werd het toch echt tijd om aan de boom te schudden en bleven alleen Wenda Zuiddam van team Rotterdam en Maxime Reijne over. Door ‘kat uit de boom kijken’ van Zuiddam en Reijne kon uiteindelijk de zeer sterk rijdende Margo van Ekeren, ook van High Level, terugkomen bij de twee vluchters. Zuiddam was in de eindsprint te snel en kwam als eerste over de meet, gevolgd door Reijne en van Ekeren.

Bij de junioren (jongens) en cadetten waren er overwinningen voor Gerwout Lamberink en Niels van Ekeren van High Level. Die laatste was nog maar net hersteld van een in Duitsland opgelopen blessure.

 

Bij de jongens pupillen was er geruime tijd een spannende strijd tussen Patrick Olthof van team Twente en Koen van Ekeren van High Level. Olthof won met dertien seconden verschil.

De spannendste wedstrijd was die van de meisjes pupillen. De Woudenbergse stepvereniging had een deelnemersveld bestaande uit de zusjes Sue en Maj Everloo en Jamie-Lynn van Dijk. De start van de Woudenbergers was snel en ze reden meteen weg bij de concurrentie. Al na een paar ronden ging Jamie-Lynn er alleen vandoor. Sue liet het daar niet bij zitten en kwam weer terug, maar Jamie-Lynn was nog sterk genoeg om een demarrage te plaatsen, waardoor Sue op een tweede plaats na Jamie-Lynn finishte. Haar zusje Maj werd derde.

Pin It

Comments are closed.