Interview Mario Reijne steppen Heuvelrugtotaal

Niemand kan er om heen, we hebben allemaal weleens gestept. De step had op ieder kind een enorme aantrekkingskracht.

Vroeger noemde je de step met een heel voornaam woord ook wel een autoped. Zo’n ding met van die dikke bandjes. Maar de step was al snel meer dan een Gemotoriseerd werd deze vanwege het handzame formaat zelfs gebruikt door paratroopers. Tijden zijn veranderd. Dat geldt ook voor de step. Die ken je niet meer terug. Met zijn ultra dunne hoge banden, zijn aluminium frame (carbon wordt er ook al voor gebruikt) en zijn uitzonderlijke vorm is het verworden tot een supermodern, zelfs trendy sportattribuut om mee te crossen, te racen en natuurlijk mee te toeren.

Het steppen is hot. Trainer/coach Mario Reijne van High Level: ‘Steeds meer mensen ontdekken het. Deze sport is in opkomst. We brengen de belangstellenden de speciale techniek bij en dat maakt het juist zo leuk. Iedereen kan het namelijk. Van piepjong tot stokoud, leeftijd is totaal onbelangrijk. Zo veel mogelijk resultaat met zo min mogelijk moeite, daar gaat het eigenlijk om, want in tegenstelling tot wielrennen gebruik je veel meer spieren, terwijl het gedurende langere tijd achtereen gewoon haalbaar is om een gemiddelde snelheid te halen van 28 tot 32 kilometer per uur!’

Daarom is het lidmaatschap van een stepvereniging aan te bevelen. Daar leer je de techniek en haal je alles uit je step en je lichaam. Woudenberg heeft zo’n vereniging. Stepteam High Level. Een jonge en dynamische club en tevens broedplaats voor, jawel, wereldkampioenen, zoals de 23-jarige Rosanne Reijne. De club staat dan ook wereldwijd bekend vanwege de vele nationale en internationale titels die de leden mee naar huis hebben gesleept. Maar goed, dat is wedstrijdsport

Ook de sportievelingen die op recreatief niveau individueel of in teamverband leuke tochen willen steppen zijn bij High Level aan het juiste adres, want de club heeft ook een toergroep. Mario: ‘Elk jaar organiseert ons stepteam een aantal sportieve evenementen in en om de gemeente Woudenberg. Toertochten voor de recreanten en stepraces voor de actieve wedstrijdrijders in de nationale competitie.’ Steppen is leuk, stoer en hip. Wil jij ook gezond en actief bezig zijn?

Ga dan eens een keer kijken bij Stepteam High Level en train gewoon eens een keertje vrijblijvend mee! Steppen, gewoon doen!
Als je je aanmeldt op info@stepteamhighlevel.nl staat er een step voor je klaar!

 

Pin It

Comments are closed.