Internationaal succes voor High Level

In het warme weer maakte de 12-koppige selectie van Stepteam High Level – versekip.nl zich klaar voor het eerste Eurocupweekend in Oldenzaal en Losser.

Op de 400m sprint werd Daan de Jonge genoemd als favoriet. Hij kon zijn favorietenrol niet waarmaken en werd in de 1/4e finale uitgeschakeld doordat hij moest rijden tegen de regerend, vice- en een ex-wereldkampioen. Bij de vrouwen maakte Rosanne Reijne haar naam waar. Zij wist talent Fiona Olthof en Hermien Koers, die jaren lang (inter)nationaal kampioen was, achter zich te laten. Jamie-Lynn van Dijk won de cadettenfinale. Haar teamgenoot Danique van der Mik werd knap tweede.

Na een spannende finale bij de pupillen werd in de laatste meters duidelijk dat High Level-rijder Marijn van Kampen (1e) toch sterker bleek dan debutant en teamgenoot Kris Engelaar (2e). Ook hun trainer Mario Reijne reed verdienstelijk een 1e plaats bij de veteranen.

Op de tweede wedstrijddag werd er op het glooiende wielerparcours in Oldenzaal een duurrace van 41 km gereden. Binnen de dameswedstrijd bleef het spannend tussen vier Nederlandse dames tot de laatste 300 meter. Rosanne Reijne won de eindsprint van Fiona Olthof. Zij kon Maxime Reijne nog maar net voor blijven. De jeugd van High Level heeft ondanks de vermoeide benen goed gepresteerd. Danique van der Mik eindigde achter de Tsjechische Anet Moravkova op een knappe tweede plaats. Niet lang daarna kwam Delia den Outer als derde over de streep.

Tot slot waren de mannen aan de beurt. Michal Kulka en Tomas Pelc (CZ) wisten in de eerste ronde te ontsnappen uit de kopgroep en hielden dit de gehele race aan. In het peloton, waaronder Daan de Jonge, Niklas Rother (D) en vier Tsjechen, werd erg aanvallend gereden. Een paar kilometer voor het einde ontsnapte Rother en haalde het brons binnen.

In de eindsprint wist De Jonge de rest achter zich te houden en haalde een knappe vierde plaats in dit sterke internationale veld. Achter het verbrokkelde peloton reed Mario Reijne een goede race samen met Tobias Klindworth (D) en Ladislav Bartunek (CZ). Door hun goede samenwerking kon Reijne zijn geduchte concurrent Hannu Vierikko (FIN) achter zich houden en won bij de veteranen.

Voor junior Daniël Moesbergen was dit de eerste internationale race tussen het mannengeweld. In een grote groep senioren uit Tsjechië, Estland en Nederland hield hij zich goed staande. Hij hield Jaroslav Anton knap achter zich en behaalde een tweede plaats. Dit biedt perspectief voor de toekomst.