High Level – Versekip.nl sterk van start

Afgelopen zaterdag heeft Stepclub West Overijssel in samenwerking met de Nederlandse Autoped Federatie een stepcriterium georganiseerd op de gloednieuwe wielerbaan in Kampen. Dit was tevens de aftrap van het nieuwe stepseizoen voor Stepteam High Level – Versekip.nl.
Het team stond met 17 zeer gemotiveerde rijders aan de start.

De Woudenbergse heren pupillen hebben geweldig gereden. Finn Bos kreeg de gouden medaille omgehangen, gevolgd door Pepijn Broekhuizen en Jelani Lazic, die net voor Jelco Breunesse eindigde. Hij werd knap vierde tijdens zijn eerste wedstrijd. Bij de heren cadetten wist Daan Fokke in zijn eerste wedstrijd in deze categorie een zilveren plak te veroveren. Bij de dames cadetten was het de onverslaanbare Jamie-Lynn van Dijk die het goud pakte. Evita reed sterk tijdens haar eerste wedstrijd als cadet en werd derde.

Na de jeugd ging de strijd tussen de junioren, senioren, masters en veteranen los om de overall titel op het zeer winderige, 1300 meter lange parcours. De wind ging met vlagen wel rond de 70 km/h. De vrouwenwedstrijd bleef spannend tot het eind. Na enkele demarrages moest Maxime Reijne een aantal ronden voor het einde lossen uit de kopgroep van drie, waarna Rosanne Reijne overtuigend de sprint won van Hermien Koers uit IJsselmuiden. Bij de dames junioren was het Danique van der Mik die een sterke wedstrijd reed en eerste werd, voor teamgenootje Delia den Outer.

De mannenwedstrijd werd gedomineerd door Nederlands kampioen Machiel Steenbergen uit Zwolle.       

Hij reed vroeg in de wedstrijd weg uit de kopgroep en kwam solo over de finish. Daarentegen was de strijd om de tweede en derde plaats zeer spannend. Nadat Mario Reijne zich na ongeveer 15 minuten racen los wist te rukken uit een achtervolgende groep van vier man en zijn voorsprong ronden lang groter zag worden, werd tegen het einde van de wedstrijd zijn voorsprong weer bijgehaald door de Duitser Tobias Klindworth, die de eindsprint nipt won van de Woudenberger. In de achtervolgende groep reed ook de junior Daniël Moesbergen, die naast een eerste plek bij de junioren, ook een heel knappe vijfde plek overall wist te behalen.

Het was een zware wedstrijd, door de harde wind en het hoogteverschil dat elke ronde overwonnen moest worden, bleef de gemiddelde snelheid vlak onder de 26 km/h.De volgende wedstrijd is de tijdrit over de Afsluitdijk op 6 mei.