High Level steppers trotseren straffe oostenwind op de Afsluitdijk

Op 6 mei vond de 2e wedstrijd van de Kickbike Cup plaats op de Afsluitdijk. Op deze fysiek en mentaal loodzware waterkering moesten de steppers een tijdrit rijden van Den Oever naar Harlingen. Om de 30 sec. startten de steppers aan hun individuele race tegen de klok. Na 14,4 km finishten de jeugdrijders in Breezanddijk. De junioren en senioren zijn dan bijna halverwege de dijk die na 30 km eindigt bij de Lorentzsluizen. Eenmaal over de dijk hebben zij dan nog ruim 8 km te gaan om na 38,1 km te finishen in Harlingen. Het is een ultieme uitputtingsslag: geen bochten, geen tegenstanders en geen geluiden om je heen, alleen voorbijrazend verkeer en harde wind in je oren. Het was droog maar er stond een straffe oostenwind (kracht 4), dus vol tegen op de dijk.

Bij de heren pupillen wist Finn Bos de overwinning te pakken voor de als tweede geëindigde Jelani Lazic. Bij de cadetten waren het Daan Fokke en Max Busser die respectievelijk als tweede en derde over de finish kwamen.

Vierentwintig stepkilometers later kwamen de junioren en senioren steppers binnen in Harlingen. Bij de heren junioren was het Daniel Moesbergen die de waterkering aflegde in een tijd waarmee hij eerste werd bij de junioren en zich tevens in de top van de seniorenklasse nestelde en de snelste Highlevelaar van de dag was. De dames junioren van High Level, Danique van der Mik en Delia den Outer hielden er tot het laatste moment de spanning in. De uitslag werd met een verschil van 27 sec. beslist in het voordeel van Danique. Delia en Danique zijn 1e jaars junior.

Dames senioren Rosanne en Maxime Reijne die op dit moment een zeer zwaar trainingsprogramma afwerken om goed in vorm te zijn op het naderende EK in Oostenrijk finishten als derde en vierde achter de Twentse Fiona Olthof en de uit Rotterdam afkomstige Wenda Zuiddam.

Door blessures en ziekte was het team van High Level uitgedund, hierdoor stonden er geen dames cadetten en heren senioren aan de start.
Bij de veteranen heren finishte Mario Reijne als derde achter de Duitser Andreas Guldner en de ultieme tijdritspecialist Twentenaar Peter Groeneveld. Hans Lamberink werd zesde in deze categorie. Achter hem finishte de Belgische High Level stepper Jean-Pierre Ruysseveldt.

Groeneveld werd tweede in de heren overall categorie, achter de van een andere planeet afkomstige Adriaan Ringoir (Stepteam Rotterdam).
Met drie eerste, drie tweede en drie derde podiumplaatsen was het een meer dan goede dag voor Stepteam High Level – Versekip.nl