High Level steppers trotseren regen, hagel en windkracht

,

23 april vond de 1e wedstrijd van de Kickbike Cup plaats op de Afsluitdijk. Op de fysiek en mentaal loodzware waterkering moesten de steppers een tijdrit rijden van Den Oever naar Harlingen. De tijdrit over de Afsluitdijk is een begrip in stepminnend Nederland.

Voorbij de Stevinsluizen in Den Oever starten de steppers om de 30 sec. voor een individuele race tegen de klok.
Na 14,4 km finishen de jeugdrijders in het kleinste plaatsje van Nederland, Breezanddijk. De volwassenen zijn dan bijna halverwege de dijk die na 30 km eindigt bij de Lorentzsluizen. Dan steppen de volwassen deelnemers nog ruim 8 km door om na 38,1 km te finishen in Harlingen.

Het solitaire karakter van de wedstrijd maakt het een ultieme uitputtingsslag. Geen bochten, geen tegenstanders en geen geluiden om je heen. Alleen voorbijrazend verkeer en harde wind in je oren. Het zat het met de weersomstandigheden niet mee. Er was regen, hagel en een straffe noordenwind kracht 6.

In Breezanddijk werden de toegestroomde High Level fans getrakteerd op het eerste eremetaal. Bij de heren pupillen wist Daan Fokke de overwinning te pakken. Bij de dames pupillen was het debutante Evita Koeman die als eerste over de meet kwam. Al snel daarna kwamen de dames cadetten over de finish. Als eerste Jamie-Lynn van Dijk, na haar volgde gauw Danique van der Mik en als derde finishte debutante Delia den Outer.

24 stepkilometers later kwamen de senioren steppers binnen in Harlingen. Bij de heren junioren was het Daniel Moesbergen die deze waterkering aflegde in een tijd waarmee hij eerste werd bij de junioren en zich tevens in de top van de seniorenklasse nestelde. Bij de senioren heren greep sprinter Daan de Jonge net naast het podium. Veteraan Mario Reijne werd tweede achter de ultieme tijdritspecialist Twentenaar Peter Groeneveld die lang geblesseerd is geweest. Groeneveld werd tweede in het overall klassement achter Adriaan Ringoir die de snelste tijd overall gereden heeft.

Dames senioren Rosanne en Maxime Reijne die op dit moment een zeer zwaar trainingsprogramma afwerken om goed in vorm te zijn op het naderende WK in Australië finishte als tweede en derde achter de Twentse Fiona Olthof. De nog jonge Olthof reed zeer sterk. Bij de dames masters was het Margo van Ekeren die er met de winst vandoor ging. Heer master Robert Dam reed zeer goed en eindigde binnen de twee uur op deze afstand.

Met vijf 1e, drie 2e en één 3e plaats was het een meer dan goede dag voor Stepteam High Level – Versekip.nl