Het was een geweldig WK-weekje voor Stepteam High Level

WOUDENBERG/PLZEN – Stepteam High Level reisde al met veel vertrouwen naar Plzen af voor de wereldkampioenschappen steppen en dat heeft zich nadrukkelijk uitbetaald. De Woudenbergse equipe presteerde namelijk uitstekend in Tsjechië en is teruggekeerd met een aantal van zestien medailles, waarvan vier van de mooiste kleur, het goud. Coach Mario Reijne was dan ook vol lof over zijn pupillen. Hij blikt uitgebreid terug op de prestaties in het voormalig Oostblokland. ,,Het is niet te geloven om te zien hoe de stepsport daar leeft.”

De Woudenbergse steppers hadden dus al het nodige vertrouwen getankt in het proces voorafgaande aan de mondiale titelstrijd. Bij de zevende wedstrijd van de nationale Kickbike-Cup bij het Schuttersveld in Sneek was er namelijk al heel goed gepresteerd. Daarmee toonden de steppers aan dat ze in goede vorm waren voor het WK, afgelopen week in de Tsjechische stad, die bekendstaat als bakermat en naamgever van het pils. Er werd volgens de Woudenbergse coach ,,uitstekend” gepresteerd, zo liet hij zondagavond weten vanuit Plzen. ,,Ja, als je dit aantal medailles ziet, is dat geweldig. In meerdere categorieën op verschillende dagen zijn er goede prestaties geleverd. Mijn dochter Rosanne heeft helemaal van zich laten horen, want zij pakte vier keer goud. En mijn andere dochter Maxime heeft ook een gouden plak behaald. Dit gebeurde bij de teamwedstrijd afgelopen vrijdag. Geweldig!”

DSC_0884

Er vonden dus diverse wedstrijden plaats in de Tsjechische ‘bierstad’, daar waar het volgens de coach goed toeven was. ,,Wat een enthousiasme heb ik daar gezien, echt heel mooi. In totaal deden er veertien landen mee aan dit wereldkampioenschap, waarvan de meeste uit Europa. Maar ook footbikers – zoals de sport internationaal wordt genoemd – uit Colombia, Canada, de Verenigde Staten en Australie deden mee. Met name bij de sprintwedstrijden rondom het winkelcentrum was het heel druk. De sfeer daar was ook prima!”

Medaillejacht
Terug naar de medaillejacht van de Woudenbergse equipe. Afgelopen vrijdag vond het criterium plaats. Niels van Ekeren won zilver bij de jeugd (heren). Mario Reijne zelf deed niet alleen van zich spreken als coach, maar deed ook mee bij de veteranen. Daar pakte hij zilver op hetzelfde onderdeel als Van Ekeren. Bij de senioren (dames) werd Rosanne Reijne dus ’s werelds beste, voor haar zus Maxime. De estafette, op dezelfde dag, verliep ook bijzonder succesvol voor High Level. Het jeugdteam (heren) pakte namelijk brons. Koen en Niels van Ekeren grepen deze plak samen met Patrick Olthof van Stepteam Twente. Het herenteam deed ook een gooi naar het brons. Daan de Jonge deed dit samen met Stephan Bouman en Peter Groeneveld (van Twente). Bij de dames werd Nederland wereldkampioen (met de zusjes Reijne) en Hermien Koers van Stepteam Selles Kamperzeedijk. Nederland 3 werd derde, met daarbij High Level-stepper Margo van Ekeren.

Succesvol
De zaterdag verliep haast even succesvol, toen de sprintwedstrijden werden verreden. Niels van Ekeren pakte zilver bij de jeugd, Stephan Bouman kreeg de medaille met dezelfde kleur omgehangen bij de senioren. Rosanne Reijne kroonde zich tot wereldkampioen en haar vader Mario pakte zilver, maar dan bij de veteranen.

Zondag werd het evenement afgesloten, andermaal met puike prestaties van de Woudenbergers. Rosanne en Maxime Reijne pakten respectievelijk goud en zilver bij de wedstrijden over lange afstand. Niels van Ekeren greep zilver en bij de veteranen was er opnieuw edelmetaal. Hans Lamberink en Mario Reijne pakten namelijk zilver en brons.

,,Ik ben ontzettend trots op alle resultaten”, keek de succescoach terug op de mondiale titelstrijd. ,,Om in het ultieme stepland van de wereld – waar de kinderen met de step naar school gaan – zoveel plakken te pakken, is geweldig. Nu ga ik – als het een beetje mooi weer is – op vakantie hier in Tsjechië. De meeste steppers zijn alweer naar huis, maar ik probeer nog even na te genieten hier!”

Geschreven door Jurre Jochemsen van de Woudenberger.

 

 

 

Pin It

Comments are closed.