Hans Lamberink pakt goud in Schmallenberg

Het Woudenbergse Stepteam High Level reisde afgelopen weekend af naar het idyllische en bijzonder heuvelachtige Schmallenberg in het Duitse Sauerland. Centraal stond de derde Eurocup van het seizoen.

Met minder dan vijf weken tot de wereldkampioenschappen in het Tsjechische Pilzen werd deze Eurocup door het elftallige sportgezelschap als generale repetitie gezien. In tropische temperaturen van wel 35 graden werd er dit weekend gestreden in een estafette, een klimtijdrit en een zware duurrace.

2519139_

Daar het team als het gaat om klimtrainingen met enige regelmaat uitwijkt naar de Amerongse berg of andere beklimmingen op de Utrechtse Heuvelrug, was het voorgeschotelde gebergte andere koek vergeleken met de trainingsomgeving. Naast een lichte afdaling van ongeveer twee kilometer, bestond het parcours van de klimtijdrit vervolgens uit een loodzware beklimming van krap vier kilometer lang, waarin 220 hoogtemeters dienden te worden beslecht.

De 56-jarige Hans Lamberink die aan het begin van dit seizoen nog een bewonderenswaardige derde plek wist te behalen op de 38 kilometer lange afsluitdijk steptijdrit, liet na de tijdrit over zes kilometer zien dat hij over een gave beschikt als het om tijdrijden gaat. Moe maar voldaan bereikte hij met slechts een achterstand van 58 seconden op de winnaar de finish. Dit was goed voor een zilveren plak in zijn categorie. Het goud ging in dezen naar de Twentse Peter Groeneveld (50).

2519140_

De 14-jarige Niels van Ekeren uit het Gelderse Rijswijk wist goed van zich af te bijten in deze vermoeiende rit, door zijn uit Tsjechië afkomstige concurrenten met een minutenlange voorsprong te snel af te zijn. Ook de zusjes Rosanne en Maxime Reijne presteerden goed met respectievelijk een eerste en tweede plek in de dames overall categorie.

Na een warme nacht startten de steppers aan de duurrace die bestond uit een viertal ronden van 9,4 kilometer. Elke ronde bestond uit lange technische afdalingen en een klim met totaal 140 hoogtemeters. Al snel bleek Lamberink na zijn succes op de tijdrit ook in deze wedstrijd voor de winst te rijden. Hoewel het zeker niet de eerste keer is dat de Woudenberger in een internationaal startveld verschijnt, was het behalen van een gouden medaille dan ook een lang verwachtte bevestiging van zijn talent. De komende weken zal duidelijk worden wie van High Level Nederland definitief zullen gaan vertegenwoordigen in het nationale team tijdens de aankomende wereldkampioenschappen eind augustus in Tsjechië.

Pin It

Comments are closed.