Goud, zilver en brons voor High Level bij Wielerronde van Oostzaan

Tijdens de 45e editie van de wielerronde in Oostzaan stond er behalve een prominentenrace, een sportklasse en een elitekoers voor wielrenners ook een steprace op het programma. Deze werd gehouden op een geheel afgezet stratenparcours in het centrum van Oostzaan, met recht een ouderwets criterium dat geheel over klinkers ging. De Ronde van Oostzaan staat sinds 1971 op de eerste zondag van augustus op de wielerkalender van de KNWU. Doordat de kermis van Oostzaan ook in dit weekend werd georganiseerd, kon er worden gesproken van een onvervalste kermiskoers met veel publiek. Als extraatje was er deze editie een wedstrijd met oud-profrenners en Oostzaanse prominenten in het programma opgenomen.

Stepteam High Level – Versekip.nl stond er afgelopen weekend aan de start met negen rijders, een mooie opkomst in de vakantieperiode. De wedstrijd zou voor de overall categorie 60 minuten en een ronde gaan duren, voor de cadetten 40 minuten en een ronde en 25 minuten en een ronde voor de pupillen.
Doordat de groep steppers kleiner was dan in de maanden wanneer het geen vakantie is, mochten de heren, dames en de jeugd in één groep tegelijk starten. De kopgroep van een man of zeven bleef tot ongeveer halverwege de wedstrijd bij elkaar, mooi was om te zien dat Rosanne Reijne aansluiting bij de heren kon blijven houden.

Daarna demarreerde Nederlands kampioen Machiel Steenbergen (Stepteam Zwolle) weg uit de kopgroep en liep ronde na ronde uit. Daan de Jonge probeerde de achtervolging nog in te zetten, maar moest zich toch weer laten afzakken.
Rosanne kwam bij de dames met overmacht als eerste over de finish nadat zij de achterliggende vrouwen op 3 ronden en meer had gezet. Bij de heren was het geen verrassing dat Machiel Steenbergen als eerste over de finishlijn kwam, hij werd gevolgd door Daan de Jonge en Mario Reijne. Mario is in de categorie veteranen knap eerste geworden, Hans Lamberink eindigde daar op de vierde plaats.

De junioren van High Level, Danique van der Mik en Daniel Moesbergen finishten beiden netjes als eerste.
Cadet Max Busser kwam als tweede binnen, na Johan Klooster van Selles Kamperzeedijk.
Jelani Lazic werd eerste bij de jongens pupillen, debutant en tevens teamgenoot Bram van Nordennen kwam heel knap ruim 16 seconden later over de finish.

Vanaf nu zijn alle ogen en aandacht gericht op acht steppers van het Woudenbergse team. Zij staan op 18, 19 en 20 augustus aan de start op het Europees kampioenschap in Oostenrijk (Salzburg).