Goede seizoensstart Stepteam High Level

De eerste wedstrijd van de kickbike-cup zomercompetitie vond zaterdag plaats op de Afsluitdijk. Stepteam High Level ging dankzij nieuwe sponsoren in een nieuw tenue van start.

In Den Oever startten de steppers om de dertig seconden voor een individuele race tegen de klok. Na 14,4 km finishten de jeugdrijders in Breezanddijk. De volwassenen reden de dijk helemaal af en verder door naar Harlingen, waar zij na 37,7 km finishten.

img_2131-large

Het solitaire karakter van de wedstrijd maakte het een ultieme uitputtingslag. Er waren geen bochten, geen tegenstanders om je heen, geen geluiden behalve de voorbij razende auto’s, helemaal niets. Er scheen een prettig zonnetje en de wind kwam uit het noordoosten waardoor de steppers te maken hadden met een straffe tegenwind. Het team van High Level was met twintig steppers naar Noord-Holland afgereisd om deze loodzware tijdrit te rijden.

In Breezanddijk werden de toegestroomde High Level fans getrakteerd op het eerste eremetaal. Bij de dames pupillen wist Jamie-Lynn van Dijk met groot vertoon van macht de overwinning te pakken. Debutanten Emma Koenen en Chantal van Galen werden respectievelijk tweede en derde in deze categorie. Daan Fokke en Robin van den Horst, tevens debutanten, deden het meer dan verdienstelijk en werden derde en vierde.
Niels van Ekeren werd met overmacht eerste bij de heren cadetten. Daniël Moesbergen en Maj Everloo mochten beide de derde plaats op het podium beklimmen in de cadetten categorie.

Een klein uur later en 23 km verder druppelden de oudere steppers binnen. Als eerste dame senior reed High Levelaar Rosanne Reijne over de finish. Bijna 3 minuten later kwam Europees kampioen tijdrijden Maxime Reijne over de meet met ruim 5 minuten voorsprong op de nummer 3, Hermien Koers uit IJsselmuiden.

img_2124-large

Bij de heren senioren was de strijd zeer spannend tussen High Level rijder Stephan Bouman en Twentenaar Peter Groeneveld. Groeneveld was 30 seconden na Bouman gestart en had er meer dan 20 km voor nodig om bij Bouman te komen. Die deed nog een poging om weg te rijden bij Groeneveld, maar had zich toch verkeken op de taaiheid van deze tijdritspecialist. De laatste 8 kilometer volle tegenwind zorgden ervoor dat Groeneveld met een 1.22 minuut voorsprong over de finish wist te komen en voor de vierde keer op rij deze stepklassieker op zijn naam wist te schrijven.

Voor insiders was het niet geheel een verrassing dat diesel Hans Lamberink een derde plaats overall wist te behalen.

Pin It

Comments are closed.