EUROCUP GERMANY 2022

Op 4 en 5 juni verwelkomde de DTRV ongeveer 50 deelnemers uit Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en zelfs Groot-Brittannië voor het eerste EUROCUP-evenement van 2022. Het korte, maar uitdagende parcours cirkelde om de kolenmijn hugo, een zeker herkenningspunt van het Ruhrgebied. Het evenement ging gepaard met de historische zomerfair van de kolenmijn, waar de deelnemers en de DTRV veel geïnteresseerde bezoekers kennis konden laten maken met footbiken.

In het mannencriterium op zaterdag wist Tomasz Pelc (CZ) een stevige voorsprong te nemen op Jan Pavel (CZ), terwijl het vrouwencriterium werd gewonnen door Agnes Bossink (NL), gevolgd door Anne Vanhove (FRA).

Tomasz wist zijn resultaat in de lange race van zondag vast te houden, waardoor hij de huidige leider in de eurocup bij de mannen is. De lange damesrace stond onder leiding van Jule Prins (DE), die in 2022 ook de Duitse kampioene bij de dames zou worden. Agnes Bossink eindigde na een sterke prestatie als tweede in de lange race en is daarmee de huidige leider in de eurocup dames.

Voor Stepteam High Level was Melissa afgereisd naar Gelsenkirchen en reed mee. Geweldig gedaan Melssia, een prestatie.

Alles komt nu naar de Wereldkampioenschappen naar Estland medio juli…

De uitslagen staan op de website van IKSA, zie link hieronder.

Bron / Vertaald van de website: http://www.footbikesport.net/en/news/eurocup-germany-2022-60